Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szomjaztál-e valaha valaki más javára?

2017. március 16. 03:00 - magyarosijulia

„Ezek után Jézus tudta, hogy minden elvégeztetett. Tehát hogy az Írás valóvá váljon, így szólt: Szomjazom! Volt ott egy korsó ecet, így a katonák belemártottak egy szivacsot, felszúrták egy izsópágra és felemelték Jézus szájához." (Jn 19:28-29 NCV fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy amikor a kereszten függött, „... Jézus tudta, hogy minden elvégeztetett. Tehát hogy az Írás valóvá váljon, így szólt: Szomjazom! Volt ott egy korsó ecet, így a katonák belemártottak egy szivacsot, felszúrták egy izsópágra és felemelték Jézus szájához." (Jn 19:28-29 NCV fordítás).

Amikor Jézus azt mondta, hogy „Szomjazom!", bebizonyította, hogy mennyire szeret téged és engem.

Jézus hajlandó volt szenvedni és szomjazni érted, hogy te a Mennybe mehess. Ezt nevezik megváltó szenvedésnek – amikor nem a saját bűneid miatt szenvedsz, hanem más emberek helyett. Jézus semmi rosszat nem tett. Tökéletes volt, mégis megölték. Miért? Mások megváltásáért halt meg. A mi javunkra szomjazott.

Szomjaztál-e valaha valaki más javára? A Róma 5:8-ban ez áll: „Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk."

1987-ben a testvérem, Jim, épp a Detroit-i repülőtér egyik felszállópályáján ült egy repülőgépen arra várva, hogy felszálljanak. Épp kinézett az ablakon, és az előttük levő gépet nézte, amelyik pont a Northwest 225 volt. A testvérem látta, ahogy a gép felszáll, majd 20 másodperc múlva lezuhan, és 155 ember meghal.

Egyetlen egy személy élte túl a zuhanást azon a repülőn – egy Cecilia nevű négy éves kislány Tempe városából, Arizonából. Nem tudta senki megérteni, hogy hogyan élte túl a kislány, amikor mindenki más meghalt, míg aztán megkérdezték tőle, hogy mi történt. Amikor a repülő el kezdett ereszkedni és mindenki rájött, hogy le fognak zuhanni, Cecilia anyukája kioldotta a biztonsági övét, gyermeke elé fordult, takarva őt a lábaival, karjaival és testével, körülvéve őt a szeretetével és megvédve a kislányt. Az anya a saját életét adta valaki más életéért.

Pontosan ez a megváltás. Ez az amit Jézus tett érted! Átment Ő a poklon a kereszten, hogy neked ne kelljen egy örökkévalóságot a pokolban töltened. Betakart és megvédett a büntetéstől, a lángoktól és a fájdalomtól.

Isten bebizonyította az irántunk való szeretetét szomjazva és meghalva a kereszten.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted miért kellett Jézusnak betöltenie az ószövetséget azáltal, hogy kimondta, hogy „Szomjazom!"?
  • Amikor a megváltó szenvedésre gondolsz, milyen tulajdonságai jutnak eszedbe Istennek?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása