Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szabadít meg minket a Szentlélek az ellenőrizetlen gondolatoktól

2017. május 19. 03:00 - Erika1832

"Azok, akik bűnös természetüket követve élnek, elméjükkel is azon gondolkodnak, amit e bűnös természet szeret; de azok, akik a Szentlélekkel összhangban élnek, elméjükkel is olyan dolgokon gondolkodnak, melyeket a Szentlélek szeret." (Róm. 8:5 NIV)

A régi, bűnös természetünk és az új krisztusi természetünk között egy harc zajlik bennünk, és ha győztesen szeretnénk ebből a csatából kikerülni, akkor ehhez a gondolkodásmódunk megváltoztatásra van szükségünk.

Sátán kísértést jelentő gondolatokat ad, Isten viszont olyan gondolatokat ad nekünk, melyek inspirálnak bennünket. Melyiket fogjuk választani?  Róm. 8:6 ezt mondja: "A bűnös ember elméje halál, de a  Lélek által ellenőrzött elme pedig élet és béke." (NIV)

Nem ismerek olyan embert, aki ne az életet és békességet választaná a halál helyett. Viszont az igazság, hogy az elménk olyan gondolatokkal van tele mindig, melyek saját magunk ellenségei. Akkor most mit tegyünk?

Hogy a Szentlélek hogyan szabadít meg bennünket az ellenőrizetlen gondolatoktól? Íme, itt van, - a helyettesítés elvének a segítségével! Bármit, amit az életedben szeretnél megváltoztatni, nosza rajta, változtasd meg,  ne állj ellene a változásnak. Cseréld le azt a dolgot.

Ha televíziót nézel éppen, és olyan műsor következik, amelyről tudod, hogy rosszat tenne neked, ha megnéznéd, válts csatornát, nézz meg valami jobb műsort. Ha le szeretnél szokni a dohányzásról, de a gondolataid a cigarettázás körül forognak, próbáld a gondolataidat valami másra terelni. A Biblia arra tanít minket, hogy a régi gondolkodásmódunkat cseréljük le egy új gondolkodásmódra.

Amikor valami pozitív dologról kezdesz el gondolkodni egy negatív helyett, valami jóra gondolsz valami kellemetlen/bűnös helyett, akkor a régi kívánságok el fogják veszíteni a vonzerejüket, és többé nem fognak vonzást gyakorolni rád.

Hívd be a Szentlelket, az elmédbe, és enged is meg neki, hogy szabadon hozzáférhessen ahhoz, hogy segítsen neked helyettesíteni azokat  az ellenőrizetlen gondolatokat.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

•    Új ötleteket kérj, hogy adjon neked a Szentlélek, melyeken  gondolkodj, hogy ezekkel cseréld le, a régi, rossz gondolataidat. Mond el ezt az imát: "Kedves Szentlélek, engedélyt adok neked, hogy bármikor gondolatokat adj nekem, mindenre nyitott vagyok, és el fogom fogadni azokat, és megnyitom az elmémet neked.”

•    A Szentlélek a Szentírást is fogja használni, hogy a gondolataidat  Istenre irányítsa. Ha még  nem szoktál rá, hogy a Szentírás igéit kívülről megtanuld, kezd el ma, akár egy barátoddal együtt, hogy emlékezhess Isten szavára, amikor majd a leginkább szükséged lesz rá.


* Daily Hope by Rick Warren (2017.05.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása