Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hálaadó imák ereje

2022. június 29. 03:00 - gerbeaud

„Ne aggódjatok semmiért; inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, amire szükségetek van, és mondjatok neki köszönetet mindazért, amit tett. Ha ezt teszitek, megtapasztaljátok Isten békéjét.” (Fil 4,6–7 NLT)

Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 6–7. verseiben az egyik legnehezebben betartható tanítást találod az egész Bibliában: „Ne aggódjatok semmiért; inkább imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, amire szükségetek van, és mondjatok neki köszönetet mindazért, amit tett. Ha ezt teszitek, megtapasztaljátok Isten békéjét.” (NLT)

Nem könnyű abbahagyni az életed gyakran ijesztő, mindennapi részei miatti aggódást, de Isten megmondja, hogyan tedd. Azt mondja, hogy imádkoznod kellene mindenért, és meg kellene köszönnöd neki mindazt, amit tett. A hálaadó ima békét hoz. Isten azt mondja, hogy amikor elkezdesz aggódni, akkor imádkozz!

A szülők megértik a hálaadó imák erejét. A legtöbb szülő nem értékelné, ha a gyermekei mindig csak kérnének, és soha nem mondanának köszönetet azokért a dolgokért, amiket kaptak.

Isten ugyanígy látja ezt. Várja, hogy kérd tőle azt, amire szükséged van és amit akarsz. Az Újszövetségben több mint húszszor mondja neked, hogy „kérdd” tőle. De azt akarja, hogy hálával kérj.

A Biblia arra buzdít, hogy kéréseidben – és dicséreteidben – legyél konkrét. Az egyszerű „köszönök mindent” helyett Isten azt akarja, hogy mondd el neki, miért vagy hálás.

Amikor azt mondom a feleségemnek: „Annyira hálás vagyok neked”, azt mondja, hogy legyek konkrét. Szereti hallani, hogy mit értékelek benne, és miért vagyok hálás neki. Isten is így van ezzel. Tehát amikor imádkozol, mondd el Istennek, hogy miért vagy hálás!

Ami még nagyobb hitbeli lépést igényelhet, az az, amikor előre megköszönöd Istennek. Amikor megvan a hited, hogy idő előtt megköszönd Istennek – mielőtt láthatnád, hogyan munkálkodik –, csodák történnek.

Minél hálásabb vagy, annál többet fog Isten munkálkodni az életedben. A Biblia azt mondja, hogy Isten népének dicséretében lakik. A hálaadásodat a hatalom eszközeként használja az életedben.

Szánj hát most egy pillanatot arra, hogy elmondd Istennek mindazt, amiért hálás vagy!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan visz közelebb a hála Jézushoz, és hogyan segít abban, hogy tükrözd az ő fontossági szempontjait?
  • Milyen konkrét okokból vagy hálás Istennek? Tölts el egy kis időt imádságban, és adj hálát Istennek ezekért a dolgokért!
  • Mi az a néhány mód, amiről hiszed, hogy Isten meg fog áldani téged a jövőben? Köszönd meg Istennek ezeket a dolgokat – még mielőtt megtörténnek!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása