Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Védjétek meg gyermekeitek értelmét!

2010. június 27. 03:00 - FodorImi

Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben ... és megőriztem őket ... (János 17:12)

„A gyermekek nem kicsi felnőttek. Nekünk kell megvédenünk gyermekeink tisztaságát, amíg felnőnek”
A lelki vezető jellemzője a védelmezés, így az apáknak védeniük kell a gyermekeik lelki növekedését. Jézus azt mondja: „Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben ... és megőriztem őket ...” (János 17:12)
 
Jézus azáltal őrködött tanítványai szellemi növekedése felett, hogy védelmezte az értelmüket. Apaként, lelki vezetőként az a feladatotok, hogy védelmezzétek gyermekeitek tisztaságát. Napjainkban, abban a kultúrában, ahol élünk ez óriási feladat. A gyermekek nem kicsi felnőttek. Nekünk kell megvédenünk gyermekeink tisztaságát, amíg felnőnek. Nem tudják kezelni az erőszakot, nem tudnak bánni a nemiséggel, nem értik a halált. Ezek a dolgok nehezek a kicsik értelmének.
 
Ezért, amíg három kisgyermekünket neveltük, Kay és én nagyon szigorúak voltunk velük, milyen filmeket, milyen TV műsorokat nézhetnek meg, milyen könyveket, újságokat olvashatnak el. Óvtuk őket mindentől, ami a kárukra lett volna.
 
Amikor kicsik voltak, és csak „zöld karikás” filmeket nézhettek, mondhatták volna, hogy meg akarják nézni a „12-es karikájú” filmet. Mikor kicsit idősebbek lettek, mondhatták volna, hogy meg akarják nézni a „16-os karikájú” filmet. Erre mi azt mondtuk volna: „Megnézheted, ha idősebb leszel, de most nem fogod!” Ők pedig könyörtelenül kritizálnak: „Apa, anya, olyan beszűkültek vagytok! Ti vagytok az egyedüli szülők az egész univerzumban, akik nem engedik megnézni ezt a filmet a gyerekeiknek!”
 
Döbbenetes számomra, keresztény szülők hogyan engedik gyermekeiknek, még a tizenéveseknek is, hogy megnézzenek mindent, amit nem kellene látniuk. Nekünk védelmeznünk kellene az értelmüket. Az én három gyermekem felnőtt, és boldogok, kiegyensúlyozottak. Miért? Mert úgy nőttek fel, hogy az agyuk nem lett megtöltve szeméttel, úgy nőttek fel, hogy az értelmüket nem itatta át a durvaság, közönségesség. Az életben úgy is ki lesznek téve ezeknek, nem kell, hogy már gyermekkorban így legyen. Védelmezned kell, őrködnöd, hogy mi jut be az értelmükbe!
 
(Daily Hope by Rick Warren 2010.06.20.) 
3 komment
Címkék: gyermeknevelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabosz · http://bibliaprogramok.blog.hu 2010.06.27. 08:14:24

A 12 meg 16 karikás filmeknél nálunk ott van, hogy nagykorú felügyelete mellet ajánlott. Kérdem én, hogy mit jelent ez a felügyelet? Veszi-e a fáradságot az ilyen "felügyelő", hogy elmagyarázza a kicsiknek, hogy mit láttak, és válaszoljon a felmerülő kérdésekre?
Persze tényleg jobb, ha a kicsik nem látnak semmi olyat, ami magyarázásra szorul. Kisgyerekeim vannak, nem könnyű kérdés ez nekem sem.

Sanyee 2010.06.27. 13:07:57

@Csabosz: Te milyen műsorokat engedsz megnézni a gyerekeknek? Milyen szabályozást "alkalmazol"?

Csabosz · http://bibliaprogramok.blog.hu 2010.06.27. 23:33:00

Nálunk ez most még egyszerű mert a kislányom 5, a kisfiam pedig 3 éves, és megvannak az általunk kiválasztott DVD-kel, nem is igazán néznek tévét.
süti beállítások módosítása