Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásodat

2010. augusztus 01. 03:00 - husztin

 

Ugyanis (az ítélet napján) mindenki a maga terhét hordozza majd.(Gal.6.5 Budai)

A döntéseid határozzák meg az időbeosztásodat, és ennek eredményeként, az életviteledet is. A döntéseid messze meghatározóbbak, mint a körülményeid. Néha talán már eleged van abból, hogy az életed mennyire komplikálttá vált mostanra, de néhány kivételtől eltekintve senki nem kényszerít téged, hogy túlbonyolítsd azt.

Minden lehetőséged megvan hozzá, hogy egyszerűbbé tedd az életedet!  
 
A Biblia szerint mindnyájan magunk vagyunk felelősek az életünkért!
 Tehát mindegyikünk maga fog önmagáról számot adni az Istennek. (Róm 14:12,MBT)
Számomra ez azt jelenti, hogy Isten elvárja tőlünk, hogy vállaljuk a felelősséget a magunk életéért és gondosan válasszuk meg, hogy hogyan töltjük el az időnket.
Ezért töltöttem éveket azzal, hogy embereket tanítsak meg arra, hogy felfedezzék, miért is helyezte Isten őket erre a Földre: Mi a célja az ittlétednek?
Végtére is, az életed tartalma az, ami igazán számít, nem pedig az tartama!
Más szavakkal, nem az számít, hogy mennyi ideig élsz, vagy hogy mennyit sűrítesz bele az életedbe, valójában az a lényeg, hogy hogyan élsz!
 
Három lépés, hogy egyszerűbbé tedd az életedet:
Először is, találd meg a küldetésedet, és engedd, hogy a küldetésed jelölje ki az életcélodat
Másodszor, szervezd úgy a tevékenységeidet, hogy azok a küldetéseden alapuljanak
Harmadszor pedig hangold össze a naptáradat a küldetéseddel, hozd szinkronba a cselekedeteidet a céljaiddal.
 
Éppen elég időd van, hogy cselekedd az Úr akaratát, amíg itt, a Földön vagy. Pont elegendő időd, hogy betöltsd a küldetésed. Amikor többet próbálsz tenni annál, amit az Úr neked kijelölt, akkor ne csodálkozz azon, hogy folyton kifutsz az időből, vagy hogy állandóan az időbeosztásod miatt kell aggodalmaskodnod.
 
Ha egy dolog nem illeszkedik az életcélodhoz, Isten nem akarja, hogy azt cselekedd. Valójában Neki az okoz örömet, ha megértjük az Ő üzenetét és felhagyunk az értelmetlen dolgaink cselekvésével. Sőt még elvárja, hogy beírjuk a pihenést és az örömet is a tennivalóink közé.
 
Az én imádságom értetek az, hogy leljetek enyhülést a napi gondoktól és találjatok rá a megelégedettség egy újabb fokára, amikor csakis Isten akaratát cselekszitek. 
 
 

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása