Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj, és élj hálával teli szívvel!

2010. november 28. 00:10 - Lenard J

"Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást (nagylelkűséget, bőkezű adakozást -szerk.) szül az Isten iránt általunk. (II. Kor. 9:11)

Micsoda ígéret! Isten meggazdagít mindenben, azért, hogy mi is nagylelkűek lehessünk, ami pedig Isten iránti hálaadást vált ki másokban is.

Isten nem azért áld meg gazdagon, hogy kapzsi és mohó módon viselkedj; Isten azért áld meg, hogy nagylelkűen és bőkezűen adj az Ő áldásaiból másoknak. Amikor te másoknak adsz, Isten visszaadja azt számodra, hogy aztán még többet adhass. Isten tehát egyre többet és többet ad, hogy te is egyre többet és többed adhass. Isten nem felhalmozás céljából adja az áldásait. Amikor kiengeded a kezedből, amid éppen van, akkor szabad lesz a kezed, hogy nagyobb áldásokat fogadhass el Tőle.

Ahogy korábban is említettem, a te hozzáállásodtól függ, hogy Isten mit és mennyit ad neked. Éppen ezért fontos, hogy hálával teli szívvel élj. A Biblia azt mondja: "Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt." (II. Kor 9:12.)

Amikor adsz, szolgálsz. Szolgálni és adni valójában ugyanazt jelenti, csak különböző megnyilvánulásai a szeretetnek. Nem szerehetsz anélkül, hogy ne adnál vagy ne szolgálnál. A legjobb mindeközben pedig az, hogy a szolgálatod Istennek szóló hálaadáshoz vezet.


Csendesedj el egy percre, és imában fejezd ki Istennek a háládat!

 

(Rick Warren, Daily Hope, 2010. november 21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása