Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számítasz Istennek: Isten Akar Téged!

2011. április 21. 01:54 - Kingdom

 

"Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: "Zakeus, szállj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom."" (Lk 19,5)
 
Zakeust a saját megjelenése bizonytalanná és magányossá tette. Vádlói miatt keserűnek és megbántottnak érezte magát. Bűnei miatt vétkesnek érezte magát és szégyenérzete volt. Azonban, mit tett Jézus? Meghívatta magát vacsorára Zakeus házához. Mi több, még meghívásra sem volt szüksége.
 
Jézus tudta, hogy Zakeust a bűntudata és szégyenérzete meg fogja gátolni abban, hogy bátorsága legyen meghívni Őt az otthonába. Ezért ő kezdeményezett.
Tudom, hogy vannak dolgok az életedben melyekért szégyenkezel; mind ezt tesszük. Jézus nem akar elítélni;Ő meg akar változtatni. Azt szeretné, ha ismernéd Őt, és ha úgy szeretnéd Őt, ahogyan Ő szeret téged.
 
Ismered a "Tékozló Fiú" történetét, aki elhagyta otthonát, elherdálta örökségét kicsapongó életet élt, és amikor hazatért az édesapja elejébe szaladt, hogy találkozhasson vele és hatalmas öleléssel fogadta. Nem mondta: "Menj, fürödj meg, borotválkozz, aztán majd megölellek." Elfogadta olyannak amilyen és hazakísérte otthonába.
 
Nem számít mit tettél, nem számít, milyen körülményeid vannak jelenleg, Isten akar téged. A kiindulási pont az, hogy engedd el a büszkeséged és fogadd el, hogy vétkeztél. Ez  a kiindulási pont. Isten az alázatos embereket szabadítja meg, akik elismerik, hogy segítségre van szükségük.
 
Jézus azt mondta:"Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem." Ő szeretne veled vacsorázni, szeretne ünnepelni veled Meg akar ismerni téged és szeretné, ha te is megismernéd Őt és kapcsolatban lennétek egymással.
 
(Daily Hope, Rick Warren, 2011.04.14.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása