Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha reménytelennek érzed magad, imádkozz specifikusan

2024. április 13. 03:00 - Anita.B

fa-barboza-yykbf9lis50-unsplash_1.jpg“Kiáltottam az Úrhoz nyomorúságomban, és Ő válaszolt nekem. Vizes sírom mélyéről segítségért kiáltottam, és te hallottad kiáltásomat.” Jónás 2,2 (GW fordítás)

Amikor reménytelennek érzed magad, rá kell jönnöd, honnan ered ez az érzés — és akkor elkezdhetsz imádkozni kimondottan összpontosítva arra, amire szükséged van. Isten azt akarja, hogy így beszélgess vele.

Amikor sajátosan imádkozol, arra biztatlak, hogy vedd a Szentírást és imádkozd azt vissza Istenhez. Isten Igéjéből való imádkozás a kulcs ahhoz, hogy segítséget kérjünk Istentől!

Ezt tette Jónás, amikor elsüllyedt az óceánban és elnyelte egy nagy hal. Rövid imájában, a Jónás 2. fejezetében nyolc különböző Igét imádkozott. Minden, amit mondott, idézet volt a Zsoltárok könyvéből. Jónás nyilvánvalóan jártas volt a Szentírásban. 

Milyen verseket kell visszaimádkoznod Istenhez?

  • Imádkozd a siralmakat Istenhez. Ha dühös vagy, menj vissza a Zsoltárok egyik siralmához vagy a Siralmak könyvéhez, és imádkozd vissza ezeket a panaszokat Istenhez.
  • Imádkozd az igazságot Istenről. Imádkozd, amit a Biblia mond Istenről — a jóságáról, tisztességéről, és igazságosságáról. Mindezek a témák szerepelnek a Bibliában.
  • Imádkozd Isten ígéreteit. El sem tudom mondani, hányszor imádkoztam, “Istenem, szükségem van arra, hogy megtartsd a szavadat. Meg kell tenned, amit ígértél.” Azután elimádkozom Isten egyik ígéretét, amit megjegyeztem.

Törekedj arra, hogy minden egyes nap tanulmányozd Isten Szavát, hogy Jónáshoz hasonlóan visszaimádkozhasd neki Igéjét. És ahogy ezt teszed, Isten visszahozza a reményt az életedbe.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit teszel azért, hogy jobban megismerd a Bibliát, hogy könnyebben visszaimádkozhasd a Szentírást Istenhez?
  • Melyik Szentírást találod különösen megnyugtatónak, amikor levertnek érzed magad?
  • A ma tárgyalt három ima közül — siralmak, igazság Istenről, Isten ígéretei — szerinted melyik lenne a leghasznosabb számodra imában? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.04.06.)

 (A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása