Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számítasz Istennek: Isten figyel rád

2011. április 22. 03:00 - husztin

„Akik ezt látták, mind zúgolódtak és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg.” (Luk. 19:7 MBT)

Nem számít, hogy más emberek mit mondanak rólad, ami igazán lényeges, az az, hogy Isten hogyan gondolkodik felőled. Mindenki bűnösnek nevezte Zákeust, de Jézus megerősítette őt, néven szólította és a „tiszta” jelzővel illette.
Mindenki panaszkodott Jézusra, hogy ezzel az emberrel vacsorázik, de Jézus nem foglalkozott ezekkel. Ő határozottan megerősítette Zákeus identitását velük szemben és azt mondta:
”Ma lett üdvössége ennek a háznak, mivelhogy ő is Ábrahám fia. Mert az emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” (Luk. 19: 9-10 MBT)
 
Amikor Jézus Zákeust Ábrahám fiának nevezte, akkor azt fejezte ki, hogy „ő is egy közülünk; ő is tagja a családnak” 
Amikor rájössz arra, hogy mennyire számítasz Istennek, hogy fogsz erre válaszolni? Pontosan azt kellene tenned, mint amit Zákeus is tett. Egyszer csak lejött a fáról, és örömmel befogadta a szívébe Jézust. 
Zákeus találkozott Jézus szeretetével és ez megváltoztatta őt. Ez az ember, aki másokat egy életen át csak rászedett, rögtön előállt, és ezt mondta az Úrnak: „Uram íme vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki.” (Luk. 19:8 MBT) A legönzőbb ember a közösségben ezt mondta, „adni fogok,” olyan emberré vált, aki a legnagylelkűbb ember lett a közösségben. Egyedül Isten képes ilyet tenni. 
 
Honnan tudod azt, hogy őszintén találkoztál Jézussal? Abból, hogy a magatartásod változik. Egyszeriben segíteni akarsz az embereken. Bőkezű akarsz lenni. Segíteni szeretnél a szegényen, a szomszédaidon, a barátaidon. Adni szeretnél.
A továbbiakban már nem rólad szól az élet. Olyanná válsz, mint Krisztus – bőkezű, adakozó, önzetlen.
 
Nem tudom, hogy most éppen hol érzed magad – fenn a fán, kifelé tartasz az ágak közül anyagi téren vagy a kapcsolataidban vagy egészségedet illetően. Bátorítalak, hogy ugorj le a fáról, egyenesen Isten kezébe, aki szeret téged, lát téged, ismer téged, akar téged és számol veled. 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011.04.15)
 
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása