Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretet nem késlekedik

2011. november 29. 03:00 - zsófi68

"Odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta." (Lk 10,34)

Akkor szeretjük felebarátainkat, ha gyorsan lépünk, hogy segítsünk nekik. Megtesszük, amit az adott pillanatban lehet. A jó szamaritánus azonnal cselekedett. Nem mondta: "Sajnálom szegény fickót. Hát nem szomorú? Igazán kár!" Ehelyett tett valamit.

A Biblia így fogalmaz: "Ne késs jót tenni a rászorulóval, ha módodban van, hogy megtedd!" (Péld 3,27) Ez azt is jelenti, hogy a segítségre állj készen még ha félbeszakítanak is teendőidben. Másokat szeretni nem a te időbeosztásodhoz van ütemezve, inkább másokhoz van ütemezve. Szeretni gyakran terhes feladat!

Tudtad, hogy Isten gyakran szándékosan irányít utadba szükségben szenvedő, fájdalommal teli, szenvedő embereket? Ami gyakran véletlen találkozásnak tűnik, az valójában Isten által tervezett találkozás. Isten tudja, úgy tanulsz meg szeretni, ha teszel valamit másokért, tudva, hogy semmit sem kapsz viszonzásul. Úgy tanulod meg, mi az, szeretni, hogy idődbe, pénzedbe kerül, terveidbe ütközik, kényelmedet rúgja fel.

Légy résen, mert Isten valakit utadba irányít még ma! Isten megadja a lehetőséget és választhatsz: megragadod az alkalmat vagy félresöpröd? Isten megadja neked a lehetőséget, hogy növekedj a szeretet képességében.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.november.22)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cpapp 2011.11.30. 10:47:18

Magyarországon szinte csak nyomorult emberek vannak. Mint jézus idejében az elgyötört tömegek, pásztor nélküli juhok. Nem kell külön isteni vezetés bajnban lévő emberrel találkozni: mindenki bajban van.
süti beállítások módosítása