Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyermeknevelés: soha nem késő a vezetést elkezdeni

2012. május 19. 03:00 - *Agota*

"…én őértük odaszentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazsággal." (János 17:19)

Jézus tudta, hogy nem lesz a tanítványokkal örökké. Tudta az Utolsó Vacsorán, hogy a kereszten fogják feszíteni pár órán belül. Ezt imádkozta: "Többé nem vagyok a világban, de ők a világban vannak, én pedig tehozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te neved által…" (János 17:11)

Nem leszel örökké a gyermekeid mellett. A gyermeknevelés egy időszak. Nem fog örökké tartani, de soha nem késő elkezdenia nevelést.

Lehet, hogy már nagyszülő vagy, lehetsz lelki vezető az unokáidnak.

Viszhangozhatod Jézus imádságát, így mondva: "Istenem, mielőtt elhagyom ezt a földet, segíts, hogy tudomására hozzam gyermekeimnek, unokáimnak az Isteni igazságot. Mielőtt őket hátrahagyom, hogy veled találkozzam, vezess, hogy jó gondnoka legyek azoknak akiket rám bíztál. Így a te kezedbe tudom helyezni őket, tudva, hogy te mindig vigyáztál és vigyázni fogsz rájuk."

Beszéljetek róla --

Mit látnak a gyermekeid, mihez kötődsz?
Mihez kötődni szeretnéd, hogy lássanak?
 

Daily Hope by Rick Warren (2012.05.12)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása