Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Állíts Isten-méretű célokat

2012. június 15. 03:00 - FHanna

"Az ÚR, az ég Istene, aki kihozott engem atyám házából és rokonságom földjéről, aki beszélt velem, és így esküdött meg nekem: A te utódaidnak adom ezt a földet!" 1. Mózes 24:7a

tumblr_m052ogR2CT1qg205no1_500.jpg

A Bibliában több mint 7000 ígéret van Istentől a számodra - ígéretek sikerről, magabiztosságról, egészségről, jómódról, erőről, bölcsességről és egyebekről. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanuljunk bízni Benne.

Mikor állítasz magad elé egy célt, ne a problémákra összpontosíts, hanem az ígéretekre. Keress egy ígéretet Isten Igéjében, ami elsegít a célod eléréséig.

Ezt tette Ábrahám is, mikor a szolgája elkezdett aggódni azon, hogy meg tudja-e tenni, amit rábíztak. A mai igeversben Ábrahám elmondja neki az ígéretet, amit ő kapott Istentől: "Ő elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan hozz a fiamnak feleséget." (1. Mózes 24:7b)

Neked nincs szükséged angyalra, hisz a Bibliában tucatnyiszor azt mondja Isten: "Veled leszek, bárhová mész." Isten mindig veled van, akár érzed, akár nem. Neked csak rá kell csatlakoztatnod magad.

A te Istened mérete meghatározza a céljaid méretét. Az olyan célok, amik Istentől vannak, mindig egy ígérettel kezdődnek. Ne a korlátaidat nézd; nézd Isten ígéreteit!

Beszéljünk róla

  • Hagytad valaha, hogy a határaid korlátozzák a céljaidat?
  • Tölts el ma egy kis időt Isten Igéjét kutatva ígéretekért, és imádkozd meg, melyek azok, amiket a céljaidra vonatkoztathatsz.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.06.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása