Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hitben dolgozz a céljaidért, ne félelemben!

2022. május 13. 03:00 - gerbeaud

„Maga az ÚR vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!" (Mózes ötödik könyve 31,8)

Egy nagy cél kitűzése elsőre izgalmas lehet – és nyomasztó. Valóban, egy nagy célra tekintve magad előtt félelmet kelthet. Így akkor hogyan válaszolhatsz hittel a félelem helyett? Íme négy módszer.

Fogadd el Isten jelenlétét!

Biztos lehetsz abban, hogy Isten veled van, és életed minden körülményén és helyzetén dolgozik, beleértve a nagy céljaidat. A Biblia ezt mondja: „Maga az ÚR vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj” (Mózes ötödik könyve 31,8)

Figyeld Isten munkájának jeleit az életedben!

Minél nagyobb az álom, annál tovább tart azt megvalósítanod. Lehet, hogy először nem veszed észre a munkád gyümölcsét, de keresd a földből kinövő kis hajtásokat! Isten munkálkodik akkor is, amikor ez nem nyilvánvaló. Ha bízol Isten munkálkodásában, az segít elkerülni a félelmet és a csüggedést. Dolgozz tovább Istentől kapott célod felé, és meg fogod tapasztalni Isten áldását.

Támaszkodj Isten bibliai ígéreteire!

Amikor kitűzöl egy célt, ne a problémákra összpontosíts, hanem az ígéretekre! Keress egy ígéretet Isten Igéjében, amely elvezet a célodhoz.

A Teremtés könyve meséli el azt a történetet Ábrahámról, aki nagy célt tűzött ki legfőbb szolgájának: utazzon el egy távoli vidékre, hogy feleséget találjon Ábrahám fiának. A szolga azon kezd tűnődni, hogy képes lesz-e teljesíteni. Ábrahám azonban megnyugtatja szolgáját azzal, hogy elmondja neki azt az ígéretet, amit Istentől kapott: „Az ÚR [...] elküldi majd angyalát előtted, hogy onnan hozhass feleséget a fiamnak” (Mózes első könyve 24,7).

Ha van egy Istentől kapott célod, amely egy ígérethez kötődik a Bibliában, akkor hittel várhatsz arra, és nem félelemben, bízva abban, hogy Isten beváltja ígéreteit.

Higgy Isten terveinek jóságában!

Honnan tudod, hogy Isten tervei jók? A Biblia több mint 7000 ígéretet tartalmaz Isten jóságáról feléd, mert azt akarja, hogy megtanulj bízni benne, hogy higgy és ne félj!

Lehetséges, hogy Isten nem küld angyalt, aki az utat mutatja, amikor a célod felé haladsz, de ez rendben van – nincs szükséged angyalra! Isten több tucatszor mondja a Szentírásban: „Veled vagyok, bárhová mész.”

Bármilyen nagy célt tűzött is eléd Isten ma, válaszolj hittel a félelem helyett, miközben figyeled a munkálkodásának jeleit az életedben, és hiszel az irántad való jóságában.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor ösztönöztek Isten munkálkodásának apró jelei az életedben arra, hogy haladj tovább egy tőle kapott cél felé?
  • Melyik konkrét bibliai ígéret ösztönözhet arra, hogy ma egy Istenhez mérhető célt tűzz ki magad elé?
  • Hogyan változtathatja meg az általad kitűzött célt az az ígéret, hogy Isten mindig veled van?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása