Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vess ebben az időszakban, hogy Isten áldását arasd!

2024. augusztus 23. 03:00 - Anita.B

pexels-pixabay-533982.jpg“A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk.” Galata 6:9 

Minden gazda tudja, hogy amit az egyik évszakban elvet, azt egy másikban aratja. Tavasszal ültet, ősszel arat.

Az, ahogyan valakire vagy valamilyen helyzetre reagálsz, olyan módon befolyásolja a jövődet, amit most nem tudhatsz. De ha helyesen reagálsz a mostani életszakaszban – még akkor is, ha nincs hozzá kedved –, akkor ez nagy haszonnal jár majd egy későbbi időszakban.

“A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” (Galata 6:9).

Bármilyen életszakaszban is vagy, négy olyan kérdést tehetsz fel magadnak, amelyek segítenek Isten áldását aratni a következő időszakban:

1. Mit tanulhatsz ebben az életszakaszban?
Vannak dolgok, amelyeket csak tapasztalatból tanulunk meg. Az 5 Mózes 11,2 ezt mondja: “Emlékezz ma arra, amit az Úrról a vele való tapasztalataidon keresztül megtanultál” (GNT fordítás). Még ha küzdelmes is lesz ez az időszak, van még sok minden, amit meg kell tanulnunk és amiben fejlődnünk lehet.

2. Miért lehetsz hálás ebben az időszakban?
A Biblia azt mondja, "Adjatok hálát minden helyzetben, mert ez Isten akarata számotokra Jézus Krisztusban” (1Thesszalonika 5:18, NIV ford.). Hálásnak kell lennünk a jó és a rossz napokon is, mert minden nap Isten ajándéka.

3. Mi a legfontosabb ebben az időszakban?
A Prédikátor 3,1 ezt mondja, “Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden tevékenységnek az ég alatt”. Ha ez igaz, akkor nem csinálhatsz meg mindent egyszerre. Nehéz döntéseket kell meghoznod azzal kapcsolatban, hogy mi számít igazán fontosnak ebben az időszakban.

4. Hogyan segíthetsz másoknak ebben az időszakban?
A Biblia világosan kimondja, hogy nem azért kerültél erre a földre, hogy magadnak élj: “Amikor csak teheted, tégy jót azokkal, akiknek segítségre van szükségük” (Példabeszédek 3,27, NCV fordítás). Isten adott neked képességeket, tehetséget és energiát ahhoz, hogy másokat segíthess.

Isten életed minden időszakában azon munkálkodik, hogy méginkább hasonlóvá tegyen Őnmagához és mások áldására használjon. Gondolkozz el a fenti négy kérdésen, hogy a legtöbbet tudd kihozni a jelen időszakból.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Életed milyen területein és hogyan szeretnéd learatni Isten áldásait a következő időszakban? Mit fogsz tenni ma, hogy olyan magokat vess el, amelyek lehetővé teszik ezt?
  • Hogyan segít a mások szolgálata megfelelő perspektívát adni egy nehéz életszakaszodban?
  • Amikor nem érzed úgy, hogy hálásnak kellene lenned, ennek ellenére mit kell mondanod Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.08.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása