Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne akarj mindenkinek megfelelni!

2012. július 11. 03:00 - szateri

"Veszélyes azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad." (Példabeszédek 29:25, GNT fordítás)

VELEMENY.jpg

Sok időt és energiát pazarolunk el az életünkben arra, hogy kitaláljuk, milyennek akarnak minket látni mások, és aztán megpróbáljunk olyanná válni – ahelyett, hogy olyanok lennénk, amilyennek Isten teremtett minket.

Ez azért nagyon veszélyes, mert ha állandóan amiatt aggódsz, hogy mások mit gondolnak, teljesen el fogsz veszni a sok kritika között. Nem mindig azt teszed, amit kell. Azt csinálod, amit mindenki elvár tőled. Így valószínűleg elmulasztod a legjobbat, amit Isten szán neked, mert nincs időd megállni, és végiggondolni, Isten mit szeretné, hogy mit tegyél.

1. tény: Nem tudsz mindenkinek megfelelni. Még Isten sem tud. Az egyik ember esőért imádkozik, a másik napsütésért. Kinek az imájára válaszol Isten? Bolond az, aki olyat próbál tenni, amire még Isten sem képes.

2. tény: Nem is kell, hogy mindenkinek megfelelj. Az csak mítosz, hogy ha boldog akarsz lenni, mindenkinek szeretnie kell és el kell ismernie téged. Ez egyszerűen nem igaz. Nem kell mindenkinek tetszened ahhoz, hogy boldog legyél az életed során.

3. tény: A visszautasítás nem fogja tönkretenni az életedet. Fáj, persze, és nem éppen vidám érzés. Kényelmetlen is. De a visszautasítás csak akkor teheti tönkre az életedet, ha te engeded neki.

Ne akarj mindenkinek megfelelni. Jusson eszedbe, hogy senki sem okozhat neked rossz érzést, csak akkor, ha te engedélyt adsz rá. "Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" (Róma 8:31) Ha Isten szeret téged, kit érdekel, hogy nem mindenki hagy jóvá mindent, amit teszel?

Semmi olyat nem tudsz tenni, amitől Isten kevésbé szeretne, viszont olyat se, amitől jobban. Tökéletesen szeret ebben a pillanatban is, úgy, ahogy vagy.

Beszéljünk róla!

  • Ki az az ember az életedben, akinek a tetszését túlságosan szeretted volna elnyerni?
  • Ez a törekvés hogyan akadályozott meg abban, hogy olyan legyél, amilyennek Isten akar látni?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.06.04.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: megfelelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása