Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összpontosítsd életcélodat arra, hogy Istennek tessél.

2024. január 24. 03:00 - Anika Enikő

 “Senki sem szolgálhat két úrnak.” (Lukács 16,13 NIV)

 Amikor mindig aggódsz amiatt, hogy mások mit gondolnak rólad, akkor nem tudsz olyan lenni, mint amilyennek Isten teremtett. De amikor megtanulsz úgy gondolkodni, mint Jézus, akkor nem fogsz azon aggódni, hogy mindennek megfelelj. Jézusnak megfelelő volt a fókusza. Csak azzal foglalkozott, hogy Istennek legyen kedves és hogy az Ő kedvében járjon.

Jézust soha nem manipulálták tömegek, vagy bárkinek a jóváhagyása, illetve a rosszallása. Ő egyfős hallgatóságnak élt: „Igyekszem annak tetszeni és megfelelni, aki elküldött engem” (János 5,30 NCV). Amikor Krisztusi módon gondolkozol, akkor te is ezt teszed.

Nem szeretnéd egyszerűbbé tenni az életed, és csupán egy valakinek élni? Ha Istennek tetszik, amit csinálsz, akkor tudod, hogy helyesen cselekszel.

Isten azt mondja Máté evangéliumának 3. fejezetében a 17. versben: „Ez az én Fiam, akit szeretek; nagyon elégedett vagyok vele” (NIV). Jézus nyilvánvalóan jól csinálta.

Az igazság az, hogy nem tudsz mindenkinek megfelelni. Még Isten sem tud mindenkinek tetszeni, és mindenkinek a kedvében járni! Amikor valaki azért imádkozik, hogy legyen napsütés, valaki más azért imádkozik, hogy essen. Másvalaki  pedig azért imádkozik, hogy a csapata jól teljesítsen, valaki pedig azt akarja, hogy az ellenfél csapata nyerjen. Nem tudsz mindenkinek megfelelni.

Lukács evangéliumának 16.fejezetének a 13. verse ezt mondja: „Senki sem szolgálhat két úrnak” (NIV).

El kell döntened, hogy kinek a jóváhagyását fogod keresni; Istenét vagy mások jóváhagyását. Aszerint tervezel élni, amit mások gondolnak, vagy aszerint, amit Isten gondol?

Amikor mindig másoktól keresel megerősítést, az azt jelenti, hogy nem igazán tudod, hogy ki is vagy. Nem érted, mire teremtett Isten, és nem hiszed el, hogy mindig veled van.

Jézus soha nem engedte, hogy valaki más jóváhagyása, vagy az elutasítástól való félelem irányítsa őt. Nem azért élt, hogy népszerűségi versenyt nyerjen. Nem volt szüksége mások véleményére, hogy érvényesítse magát.

Amikor krisztusian gondolkozol, akkor annyira bizonyos leszel abban, hogy ki is vagy, a céljaidban és Isten jelenlétének az életében, hogy nem kell más emberektől várnod a jóváhagyást.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Amikor amiatt aggódsz, hogy vajon mások mit gondolnak rólad, miért nem tudod teljesen felismerni identitásodat, ki is vagy valójában, és célodat?
  • Mik a te legfőbb céljaid? Kinek a jóváhagyása motivál ezen célok mindegyikében?
  • Az Isten Igéjének ismerete hogyan segíthet abban, hogy krisztusi elmével rendelkezzünk, és hogy inkább a Jézusnak való tetszéssel törődjünk, mintsem a másoknak való megfeleléssel.

Az első lépés a krisztusi elme felé

Ha el akarsz kezdeni úgy gondolkodni, mint Jézus, akkor az első dolgod az, hogy behívd Jézust az életedbe. Nem gondolkodhatsz krisztusian, ha nincs bensőséges kapcsolatod vele.

Imádkozz eképpen: „Kedves Istenem! Nem akarok már egy napot sem nélküled élni és kontrol alatt tartani a szívemnek minden zugát. Mindannak fényében, amit értem tettél, neked adom magam. Bevallom neked bűneimet, és kérlek, bocsáss meg azért, hogy sokszor figyelmen kívül hagytam a te akaratodat. Behívom Jézust az életembe. Ő az egyetlen, aki valóban megváltoztathatja az életemet, és örök életet adhat nekem. Atyám, azt akarom, hogy formáld az én elmémet krisztusivá. Segíts, hogy úgy gondolkodjak, ahogy te szeretnéd, és szeretnék a te egyfős közönségenek élni –  csak Neked. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha az imént elmodott ima által fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor kérlek tudasd velem, és írj nekem a Rick@PastorRick.com címre; mert szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

*Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.17

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása