Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete elfedi a hibáidat

2012. október 20. 03:00 - janosh

„Az Ige testté lett, és közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” János 1:14

j born.jpg

Isten szeretete bensőséges és személyes. Ő közel jött hozzánk Krisztusban, és ez azt jelenti, hogy többé nem rejtegethetjük előle a tökéletlenségünket és a hibáinkat. Minden hibánkat ismeri.

Ez az Isteni példaadás azt jelenti, hogy nekünk is bensőségesen és személyesen kellene szeretnünk egymást, túllátni egymás hibáin és gyengeségein, mintegy Isten kezének munkáit látva egymásban; tudva azt, hogy nekünk is vannak hibáink és gyengeségeink, de ennek ellenére Isten még a mi életünkben is aktívan munkálkodik.

Ha tudjuk és hisszük azt, hogy Isten feltételek nélkül szeret minket, akkor nem kell többé a hibáink miatt aggódnunk; akkor nem a félelmeinkhez kell igazodnunk, hanem Krisztushoz (Róma 12:2). Ha nem hisszük el, hogy Isten feltételek nélkül szeret, akkor megpróbálunk majd olyan álarcok mögé elrejtőzni, amelyek tökéletesnek és hibátlannak mutatnak minket. De amikor álarcok mögé rejtőzünk, tulajdonképpen Isten tervét szabotáljuk – hiszen ő látni szeretne minket; azt, ahogyan szeretet-közösségben élünk.

Az igazság tehát az, hogy Isten szeretete tökéletes, és szeretné elfedni minden hibánkat Jézus Krisztusban.

Isten sokkal nagyobb annál, hogy egyszerűen csak felállítsa a diagnózist a problémáinkról, vagy éppen elítélné a hibáinkat (Zsoltárok 130:10); ehelyett közel jön hozzánk, és életünk minden elrontott területére megoldást kínál:

  • Az ürességbe teljességet és megelégedettséget hoz (Kolossé 2:9-10)
  • A szükségben támogat (Filippi 4:19)
  • A halálból életre kelt (Efézus 2:1, 5)
  • Az eltaszítottságból újra közel hoz (Róma 5:10-11)
  • A tökéletlen életbe tökéletes szeretetet hoz (1János 4:10)

Minél inkább tudatában vagyunk Isten szeretetének, annál kevésbé leszünk öntudatosak. Egyre kevesebb időt és energiát fektetünk majd abba, hogy tökéletesnek tűnjünk és az életünk olyan legyen, mint amilyennek mi szeretnénk látni. Ehelyett több energiát fektetünk abba, hogy más emberek felé szolgáljunk, létrehozva egy  - ugyan tökéletlen – közösséget, amelyet Isten szeretete jár át.

Beszéljünk róla:

  • Kérdezd meg magadtól: mi tart vissza attól, hogy egy valódi közösséghez csatlakozzak?

 

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.10.13)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása