Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A figyelmedet az égre és Isten szeretetére fordítsd

2024. január 02. 03:00 - Erika1832

fokusz.jpeg

"Íme, Isten hajléka az emberekkel van. Velük fog lakni, és ők az Ő népe lesznek, és maga Isten lesz velük. Letöröl minden könnyet a szemükről." (Jel 21,3-4 ESV)

Isten terve sem a világegyetemmel és veled kapcsolatban sem fejeződött még be.

Egy napon Jézus vissza fog térni, hogy beteljesítse Isten tervét, és a mennybe vigye követőit.

A keresztre feszítése előtti éjszakán Jézus összegyűjtötte a követőit. Tudta, hogy végig kell majd nézniük, amint megkínozzák és keresztre feszítik őt, ezért néhány szóval meg akarta vigasztalni őket.

Ezt mondta nekik: "Ne nyugtalankodjék a szívetek; hisztek Istenben, higgyetek bennem is. Atyám házában sok lakóház van; ha nem így lenne, megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha elmegyek, és helyet készítek nektek, visszajövök, és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is...". Tamás így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hová mész, és honnan ismerhetnénk az utat? Jézus ezt mondta neki: 'Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (Ján 14,1-6 NKJV).

János apostolt a Római Birodalom végül a Földközi-tengerben fekvő Patmosz szigetén börtönbe vetette. Mielőtt meghalt, Isten bepillantást engedett neki abba, hogy milyen a mennyország, és ezt a látomást a Jelenések 21,3-4-ben olvashatjuk: "Íme, Isten hajléka az emberekkel van. Velük fog lakni, és ők az Ő népe lesznek, és maga Isten lesz velük. Letöröl minden könnyet a szemükről. ." (ESV fordítás)

Ha hiszel Jézus Krisztusban mint Megváltóban, akkor halálod után örökre vele leszel a Mennyországban. Ott nincs bánat, szenvedés, betegség vagy bűn. Nem lesz többé halál.

Ezen a földön a bűn miatt minden elromlott, de Isten azt mondja, hogy mindent újjá fog tenni a mennyben. Nem kell majd aggódnod a megpróbáltatásaid vagy a gondjaid, az egészséged vagy a kapcsolataid miatt. De ha Isten szemszögéből nézed a dolgokat - az örökkévalóság szemüvegén keresztül -, akkor rádöbbensz, hogy mennyire sok figyelmet fordítunk olyan földi dolgokra, amelyek nem tartósak és az örökkévalóságban mennyire lényegtelenek lesznek.

De nem kell a mennyországig várnod, hogy elkezdhess ezzel az örökkévaló perspektívával élni. Azonnal elkezdheted. A mostani karácsonyi időszakban ne a problémáidra koncentrálj; ne hagyd, hogy a szíved nyugtalankodjon. Ehelyett nézd meg, hogy Isten mennyire szeret téged, és arra gondolj, hogy milyen sokat ígért azoknak, akik bíznak a Fiában, Jézus Krisztusban.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen mennyei ígéretekhez ragaszkodhatsz ma a viszontagságok közepette?
  • Hogyan segít Isten ígéreteinek ismerete elterelni a figyelmedet a gondjaidról?
  • Mi az egyik módja annak, hogy Isten ígéreteit szem előtt tartsd, hogy azok bátorítsanak téged?

A figyelmed áthelyezése azzal kezdődik, hogy bízol Megváltódban.

A Biblia azt mondja: „Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Efézus 2,8-9 NIV)

Ha készen állsz rá, hogy az életedet átadd neki, akkor mond el ezt az imát:

Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad őt. Jézusom, bízni akarok benned, mint Megváltómban, és Uramként követni akarlak téged a mai naptól fogva. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt angolul, a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.26.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása