Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia azt mondja, a szeretet képesség

2012. december 08. 03:00 - angie.keyr

Bejegyzés alcíme...

"Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent" (1János 4:7)

A szeretet egy készség, amit meg lehet tanulni. Más szóval egy olyan dolog, amiben jó tudsz lenni, és ez azt jelenti, hogy gyakorlással tudsz a szeretetben fejlődni. A karácsonynál nincs is a szeretet gyakorlására jobb időpont.

Lehet, azt gondolod, hogy jól tudsz szeretni, de Isten azt akarja, hogy ennél is jobb legyél, hogy a szeretet szakértője, mestere legyél. Mégis, sok ember sosem tanulja meg, hogyan is kell szeretni. Te szakértővé válhatsz a kapcsolatok terén.

 

Nem szeretnéd, hogy olyan emberként legyél ismert, aki rendkívüli szeretettel bír? Amikor az emberek beszélnek rólad, talán azt mondják: "Őt nem érdekli, hogy ki vagy, vagy hogy nézel ki." vagy "Őt nem érdekli, hogy hol voltál vagy mit csináltál vagy honnan jöttél."

Csak úgy lehetsz valamiben jó, ha gyakorlod. Csinálod újra és újra. Amikor először csinálod furcsának tűnik, de minél többet csinálod, annál jobb leszel benne.

 

Ugyanez vonatkozik a szeretetre is (1János 4:7). Gyakoroljunk azzal, hogy egymást szeretjük. Ahogy a Biblia mondja: "Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt." (1Timóteus 4:15)

 

Beszéljünk róla:

 

  • Mivel tudod gyakorolni a szeretetet idén karácsonykor?

  • Kik a számodra legnehezebben szerethető emberek? Hogyan teszed túl magad a helyzet furcsaságán, hogy szeresd őket, ezzel igyekezve azon, hogy olyanokat is szeress, akiket nehéz szeretni?

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.12.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása