Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Karácsonykor szánj időt arra, hogy meglásd Krisztust!

2022. december 29. 03:00 - BlaZsu

karacsonykorlasdmeg.jpg

„Az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, hanem lássátok meg, jó hírt hozok nektek, örömhírt, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” (Lukács 2,9-11 ESV fordítás)

Nem ugyanaz ránézni valamire, vagy meglátni valamit. Amikor meglátsz valamit, azt teszed, amire az angyal utasította a pásztorokat. Karácsonykor a legtöbben rápillantanak Istenre. Ha a karácsonyi bevásárlásuk közben az üzlet hangszóróiból a „Mennyből az angyal” szól, talán ők is elkezdik dúdolni. Ha látnak egy betlehemes jelenetet, ami középen a megszületett Jézust ábrázolja, arra is odapillantanak.

A karácsonyi rohanás közepette nem csoda, hogy nem figyelünk oda a legjobb hírre a világon. Milyen jó hírt akar Isten, hogy meglássunk most karácsonykor? Azt, hogy nem véletlenül születtél! A szüleid talán nem tervezték a születésedet, de Isten igen. Isten azért teremtett, hogy szeressen téged. Ha nem akart volna szeretni, nem születtél volna meg. Akkor nem élnél és nem lélegeznél.

Az embernek a Földön eltöltött körülbelül 80 éve az örökkévalósághoz képest nagyon rövid idő. A földi élet tulajdonképpen felkészülés az örök életre. Isten azt akarja, hogy örökké élj Ővele a Mennyországban, azonban ehhez az kell, hogy már itt a Földön is élő kapcsolatban legyél vele.

Hogyan lehetsz Istennel kapcsolatban? Úgy, hogy először meglátod Őt!

Ezt az üzenetet hozta az angyal a pásztoroknak azon az első Karácsonyon: „Az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, hanem lássátok meg, jó hírt hozok nektek, örömhírt, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” (Lukács 2,9-11 ESV fordítás)

Lássuk meg, hogy Isten lejött a Földre! Ez egy nagyszerű hír! Karácsonykor Isten emberré lett, hogy láthassuk Őt igaz valójában.

Sok mindent megtudhatsz Istenről, ha megnézed azokat a dolgokat, amiket teremtett. Vannak azonban dolgok, amiket soha nem tudnánk Istenről, ha Jézus nem született volna meg. Ha Jézus nem jött volna a Földre, nem tudhatnád, hogy Isten szeret, megbocsát és célja van az életeddel.

Ha tudni akarod, milyen Isten, nézd meg jól Jézust! Ő Isten kegyelmének megtestesítője. Lásd meg a Megváltódat! Majd tedd életed Urává.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent a gyakorlatban az, hogy valaki meglátja Jézust?
  • Mi minden vonhatja el a figyelmedet karácsonykor Jézusról?
  • Hogyan teheted a karácsonyi rohanásban a legfontosabb dologgá az Istennel való kapcsolatodat?

Mától legyen Jézus az életed Ura!

Megnyitottad már a szíved Jézusnak, és elfogadtad tőle a megváltást? Ha a válaszod nem, akkor ez a karácsony a legjobb alkalom erre. Ha készen állsz arra, hogy Jézust az életed Urává tedd, mondd el ezt az imát: 

"Drága Istenem, meghallottam, hogy kopogtatsz szívem ajtaján, és ajtót szeretnék nyitni neked. Megvallom, hogy bűnös vagyok, és szükségem van a megbocsátásodra és a kegyelmedre. Köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon bűneimért, és én ezáltal bocsánatot nyerhetek.
Jézus, Te megígérted, hogy aki hisz benned, nem hal meg, hanem örök élete lesz veled a mennyben. Hiszek benned, és elfogadlak Uramnak és Megváltómnak. Szívem minden zugába beengedlek, és hátralévő életemet neked szolgálva akarom tölteni! Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.12.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása