Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az nem bűn, ha kísértést érzel

2024. február 05. 03:00 - Anita.B

 bermix-studio-rgt7tz7gbdo-unsplash.jpg

“Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” Zsid 4,16

Egy elromló bolygón lenni azt jelenti, hogy sosem fogsz kifogyni a kísértésekből. De azt fontos észben tartani, hogy nem bűn, ha megkísértve érzed magad. A bűn az, ha engedsz a kísértésnek. Nem vagy rossz keresztény azért, mert állandóan kísértéseknek vagy kitéve. Ember vagy!

Egyáltalán nem vagy felelős azokért a gondolatokért, amiket - ezerféle külső ingert kihasználva - a Sátán juttat az elmédbe. De azért felelős vagy, hogy mihez kezdesz ezekkel a gondolatokkal. Választhatod azt, hogy nem foglalkozol velük. De azt is, hogy kicseréled a Sátán által sugallt gondolatot valami másra. Ezekben az esetekben nem vétkezel, hiszen nem cselekedtél a kísértésed szerint.

Luther Márton azt mondta, “Nem akadályozhatod meg, hogy madarak repdessenek a fejed felett, de azt megakadályozhatod, hogy fészket rakjanak a hajadba.” Ha van egy rossz gondolatod, ne ijedj meg tőle! Ne hibáztasd, ne szégyelld magad, mert a Sátán pont ezt akarja! Minél jobban ostorozod magad, annál jobban tudja manipulálni ezeket a negatív érzelmeket és annál könnyebben elcsábulsz a bűnre. A gondolat csak egy kísértés. A te döntésed, hogy bűnné válik-e.

Életed hátralévő részében kísértéseknek leszel kitéve. Még a világ legidősebb, legérettebb kereszténye is állandóan kísértések alatt áll. Az érett keresztény tudja, hogy minél közelebb kerülsz Istenhez, annál több kísértésre csábít a Sátán, remélve, hogy ezekből valami csak megragad benned. De, minél közelebb kerülsz Istenhez, annál felkészültebb is vagy arra, hogy szembenézz bármivel, amivel a Sátán megkísért, és ellen tudj állni.

Ne ijedj meg a Sátántól! Keresztényként a Szentlélek ereje van benned. Isten Igéje azért van veled, hogy elmondja az igazat. Kiálts Jézushoz! Meg van mindened, amire szükséged van ahhoz, hogy legyőzd kísértéseidet!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen Isten Igéjéből való gondolatokra tudod kicserélni a kísértő gondolatokat?
  • Hogyan segít a Szentlélek, amikor megkísértenek?
  • Milyen kísértés miatti szégyenérzetedet kell ma átadnod Istennek?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.01.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása