Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nehéz hűséges embereket találni

2013. május 01. 03:00 - BélaPéter

"Az Úr szemei az egész világot átkutatják, hogy megerősítse azok szíveit akik teljes szívvel átadják magukat neki." (2Krón 16:9a NLT fordítás)

A Biblia három dolgot mond el a hit fontosságáról.

Isten hűséges embereket keres. Isten fizikailag, láthatóan és aktívan kezdeményezve keres olyan hűséges embereket akiket megáldhat. 2Krón 16:9a szerint "Az Úr szemei az egész világot átkutatják, hogy megerősítse azok szíveit akik teljes szívvel átadják magukat neki."

Ez az ige az életem egyik kulcsfontosságú verse és megtanultam, hogy ha használhatóvá válsz, akkor Isten kifulladásig fel is használ. Ha nyitottá teszed magad az áldásokra, akkor még a zoknit is leáldja rólad! (Na ezért nem hordok zoknit.) Isten olyan hűséges embereket keres akiket használni tud.

Nehéz hűséges embereket találni - a Biblia azt mondja a Példabeszédek 20:6-ban, hogy "Mindenki arról beszél, hogy milyen hűségesek, de próbálj olyat találni aki tényleg az!" (GNT fordítás). Sok ember csak beszél róla, de nem igazán bíznak Istenben. Inkább a hitelkártyájukban bíznak. Azt mondják, hogy hisznek Istenben de nem igazán bíznak benne amikor a pénzügyeikről, az egészségükről vagy a munkájukról van szó.

Az 53 Zsoltár 2-3 versei a következőt mondják: "Isten letekint a mennyből az egész emberi fajra, körülnéz, hogy lát-e olyat aki igazán bölcs, olyat aki keresné Istent. De nem, mindenki elfordult. Mindenki korrupt lett. Senki nem tesz jót, még egy sem!" (NLT fordítás)

A hűség a kulcs az áldásokhoz és a győzelemhez - 1Jn 5:4-5 azt mondja, hogy "mivel hogy Isten minden gyermeke legyőzi a gonosz világot és ezt a győzelmet hit által érjük el. És ki tudja megnyerni ezt a harcot a világ ellen? Csak azok akik hiszik, hogy Jézus az Isten Fia." A Biblia azt mondja a Példabeszédek könyve 28:20-ban, hogy "A hűséges embert sok áldás éri" (HCSB fordítás). Azt akarom, hogy sok áldásban részesülj! De csak akkor kaphatsz áldásokat ha megtanulsz hűségesnek lenni! Isten különböző módon teszteli a hűségedet. Hagyod, hogy ezen a területen is építsen, hogy ezáltal legyél a hit embere?

Beszéljünk róla:

  • Szerinted Isten hogyan teszi próbára a hűségünket?
  • Kik azok az emberek akikre felnézel mert hűségesnek tartod őket? Kik azok akik tele vannak az Úr iránti hittel? Milyen közös vonást fedezel fel bennük?

Daily Hope by Rick Warren, 2013. 04. 24.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása