Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Merülj bele Isten igéjébe

2013. június 06. 03:00 - angie.keyr

"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete." Jakab 1:22-25

Jakab az igét Isten tükrének nevezi. A tükör egy képet ad rólad, ha belenézel, el tudod dönteni, hogy kell-e még változtatnod magadon, mielőtt elkezded a napod. A Biblia ugyanebben segít.

Kétféleképpen tekinthetsz a Bibliára. Rápillanthatsz a tükörre, vagy egészen belemerülhetsz abba, amit látsz. A régi TV sorozatban, a "Happy Days"-ben Fonz csak rápillantott a tükörre. Elsétált előtte, megállt, belenézett, és csak annyit mondott: "Hé!". Neki semmi mást nem kellett tennie. Ő volt maga a tökély. Csak egy pillantásra volt szüksége.

Ez nem helyes mód az ige szemlélésére. Nem csak rápillantasz Isten igéjére, miközben rohansz, aztán mész is. Az életed nem fog megváltozni egy rápillantástól.

Olyan életet akarsz, amit Isten megáld? Merülj el Isten igéjében. Jakab 1:22-25 megmondja, hogy hogyan tanulmányozd Isten igéjét, hogy abból áldás származzon.

  • Olvasd a Bibliát. "...aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele..."
  • Tekintsd át a Bibliát. "...és megmarad mellette..."
  • Emlékezz a Bibliára. "...úgyhogy nem feledékeny hallgatója..."
  • Reagálj a Bibliára. "...hanem tevékeny megvalósítója..."

Beszéljetek róla:

  • Hogyan maradsz meg az ige mellett, miután belemerültél?
  • Az az idő, amit jelenleg igeolvasásra fordítasz, elég ahhoz, hogy olvasd, áttekintsd, emlékezz és reagálj a Bibliára?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.május.30)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása