Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor reménytelennek érzed magad, kezdd az imádsággal

2024. április 11. 03:00 - FodorImi

man-1868418_1920_1.jpg

„A hal gyomrából Jónás Istenéhez az Úrhoz imádkozott.” (Jónás 2,2 – NIV)

Érezted már úgy, hogy „elnyelt” az élet? Talán depresszió, konfliktus, aggodalom vagy bűntudat vett körül, és reménytelennek érezted magad.

Remélem, hogy most nem így érzel, de egy ponton biztosan fogsz így érezni. Lehet, hogy elveszíted egy szerettedet, a munkádat vagy az egészségedet.

Amikor reménytelen helyzetbe kerülsz, gondolj arra, amit Jónás tett.

Miután Jónás menekült az életének Istentől kapott küldetése elől, Isten egy hatalmas halat készített, hogy az elnyelje őt. Miközben abban a nagy halban ült, Jónás felnézett Istenre.

Valójában Jónás könyvének egész második fejezete arról szól, hogy Jónás imádkozik, miközben elsüllyed az óceánba, és elnyeli egy óriási hal. Ez tanulság számunkra, hogy amikor úgy érezzük, hogy összecsapnak felettünk a hullámok, imádságban fel kell néznünk Istenre.

A fejezet legelső versétől kezdve láthatjuk, hogy Jónás Istenhez fordul: „A hal gyomrából Jónás Istenéhez az Úrhoz imádkozott.” (Jónás 2,2 – NIV)

Néhány probléma az életben soha nem fog megszűnni, hacsak nem tanulunk meg imádságban Istenhez fordulni.

Márk evangéliuma 9. fejezetében Jézus néhány tanítványa megpróbált kiűzni egy démont valakiből, de nem tudták. Megkérdezték Jézust, hogy miért.

Jézus ezt válaszolta: „Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal.” (Márk 9,29 – NIV)

Néhány probléma olyan mélyen gyökerezik, hogy csak a kitartó imádság oldja meg őket. Nem csak egy egyszeri imáról van szó. Ha csak annyira törődsz valamivel, hogy egyszer imádkozol érte, akkor nem igazán törődsz vele. Ha valóban szeretnéd, hogy valami történjen az életedben, akkor újra és újra imádkozni fogsz érte. Isten látni akarja, hogy érdekel-e annyira, hogy addig imádkozol, amíg nem válaszol. Őt jobban érdekli, hogy építse a hitedet, mint az, hogy azonnal válaszoljon minden kis imára.

Ha ma reménytelennek érzed magad, nézz fel Istenre, és imádkozz tovább. Soha ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miért kezeljük gyakran az imát utolsó mentsvárként, amikor reménytelennek érezzük magunkat?
  • Mi az, amiért a legkitartóbban imádkoztál az életedben?
  • Van olyan területe az életednek, ahol reménytelennek érzed magad és szükséged van az imára? Kit kérhetsz meg, hogy imádkozzon veled kitartóan ebben a kérdésben?

(Daily Hope by Rick Warren – 2024.04.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása