Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a megbocsátást, ne a pletykát

2013. október 01. 03:00 - Lilla:)

"Aki szeretetre törekszik, fátyolt borít a vétekre, de aki folyton arról beszél, elszakad a barátjától." (Példabeszédek 17:9)

Ismerjük  be, hogy amikor valaki, akit ismerünk valami furcsa, különös vagy ostoba dolgot csinál, szinte lehetetlen megállni, hogy ne mondjuk el valaki másnak, például telefonon vagy egy sms-ben. "Nem fogod elhinni, hogy már megint mit csinált!"...

Ezeket a dolgokat szeretjük másokkal is megosztani, mert megerősítésre vágyunk egy másik embertől. Ezért aztán az egyik legnehezebb dolog a világon az, hogy ezt ne tegyük. Talán jó érzés, amikor felhívunk valakit és elmeséljük mások őrültségeit, de igazából ilyenkor nincs bennünk szeretet az iránt, akiről beszélünk.

A Biblia azt mondja, hogy bocsássunk meg az ellenségeinknek. A Példabeszédek 17:9 azt mondja, hogy "ha elengedjük mások hibáit, akkor elősegítjük, hogy a szeretet virágozzon, de ha nem engedjük el, akkor barátságok is tönkremehetnek." (NLT fordítás)

A pletyka hihetetlenül romboló. Rombol a gyülekezetekben, a családokban és az üzleti életben is. Még a saját életedre is romboló hatással van - felőröl és elválaszt a legjobb barátaidtól is.

A pletykával kapcsolatban az a legrosszabb, hogy az nyer, akiről pletykálkodunk, mert ő fogja irányítani és uralni a beszélgetéseidet és az érzelmeidet. Ne engedd, hogy ő nyerjen! Ne engedd, hogy ez a személy nyerjen azzal, hogy a pletykát választod.

Az 1Péter 3:9 ezt mondja: "Ne fizessetek a rosszért rosszal, vagy a sértésért sértéssel, hanem ellenkezőleg: áldással fizessetek, hiszen erre hívott el bennünket Isten azért, hogy mi is áldást örökölhessünk." (NCV fordítás)

Beszéljünk róla:
- Mi a stratégiád arra, hogy elkerüld vagy ellenállj a pletykának?
- Szerinted miért nehéz kitérni a pletyka elől?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 09. 24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása