Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megbocsát, mert Ő jó

2024. szeptember 23. 03:00 - gerbeaud

"Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket." (a zsoltárok könyve 103, 10, 12)

Isten mindig azt adja, amire szükséged van, nem azt, amit megérdemelsz.

"Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket" (a zsoltárok könyve 103, 10, 12).

Keletnek és nyugatnak nincs vége. Isten elveszi a bűneidet, és teljesen eltörli azokat.

Amikor Dávid király a Bibliában házasságtörést követett el, majd azt azzal fedezte, hogy megölette Betsabé férjét, vajon megérdemelte-e Dávid, hogy bocsánatot nyerjen? Nem. Megérdemelte Dávid az irgalmat? Nem. De Dávid tudta, hogy Isten jó Isten, ezért irgalomért könyörgött: "Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem!" (a zsoltárok könyve 51, 3-4)

Amikor vétkezel, ugyanezt az imát imádkozhatod. És magabiztosan imádkozhatod, mert azon alapul, hogy ki Isten, nem pedig azon, hogy ki vagy te, vagy mit tettél.

Isten nem azért bocsát meg neked, mert jó vagy, hanem mert Ő jó. Nem kell megpróbálnod elég jónak lenni. Soha nem leszel elég jó! Ez az, ami olyan csodálatos Isten kegyelmében.

Amikor Isten megbocsátásáért esedezel, ő azonnal és teljesen megbocsát neked. Ez egy nagy dolog. Bármit is tettél, Isten nem utasít el, amikor vétkezel. Ő kitárt, szerető karokkal fogad téged.

Ez azért csodálatos számunkra, mert ez pont az ellenkezője annak, amit az emberek tesznek. Amikor vétkezel valaki ellen, vissza akar fogadni téged? Egyáltalán nem. Távolságtartóak akarnak lenni és eltaszítani téged. Nem akarnak téged befogadni, mert megbántottad őket.

De Isten maga a szeretet és tele van jósággal. Szeret téged, mert a szeretet az ő természete. Az Ő jósága és szeretete az oka annak, hogy azt kapod, amire szükséged van, nem pedig azt, amit megérdemelsz.

Nem érdemled meg a kegyelmet és a megbocsátást - egyikünk sem. Hála Istennek, ő mégis megadja nekünk!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért akarja Isten, hogy odamenj hozzá és bocsánatot kérj, amikor már tudod, hogy úgyis megbocsát neked?
  • Mit jelent az, hogy Isten befogad téged, miután vétkeztél? Hogyan tapasztaltad ezt meg?
  • Mivel Jézus ilyen nagy irgalmat mutatott neked, hogyan kellene megbocsátanod másoknak?

Isten jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül bizonyította be

A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3,16). 

Készen állsz-e bízni Istenben, hogy beteljesítsd vele az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát imádkozod: „ Drága Istenem, megvallom, hogy vétkeztem ellened, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad, hogy meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt mint Urat követni. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy angol nyelvű e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.16.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása