Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nézz Isten igazságai szerint a testedre!

2014. január 25. 03:00 - eflidi

„Az a legjobb a tested számára, ha elfogadod, amit Isten tesz érted.” (Róma 12,1 az angol kortárs bibliafordítás, a The Message alapján)

Az imádság, dicsőítés vagy igeolvasás mellett az is lelki önfegyelmet kíván, hogy gondot viselj a testedről. Isten azt szeretné, hogy 2014-ben ezen a területen is sikeres legyél.

Pál apostol azt mondja: Helyezd Isten elé áldozatként a mindennapi életed különböző területeit  az alvásodat, étkezésedet, munkába járásodat és minden programodat  az Ő segítségével(Róma 12,1 MSG alapján)

Ha gondozod a testedet, azzal Istent dicsőíted. Sohasem késő, hogy elkezdd ezt a fontos feladatot! Mielőtt még elkezdenéd az egészséges életmódot, fel kell ismerned, hogy ez egy hitbeli lépés. Ahogy az is, amit Péter tett meg a hajóból a vízre, úgy minden egyes “hitlépés”, amelyet az egészséged megőrzéséért teszel, tovább növeli a bizalmadat Istenben. Minden lépés segít, hogy jobban bízz benne: mindenből a legjobbat adja neked. Ugyanez a bibliavers így folytatódik: “Az a legjobb a testednek is, ha elfogadod, amit Isten szán neked.”

A Biblia három fő igazságot jelent ki az egészséges életről. Ha megérted ezeket, mielőtt belevágnál, akkor teljesen meg fog változni az egészséges életről alkotott képed.

1. Isten alkotta a testünket. A Zsoltárok 139,13-ban ez áll: “Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében“. Legalább annyira a sáfársághoz tartozik az is, hogy odafigyelünk a testi egészségünkre, mint az, hogy mire mennyit költünk.

2. Jézus árat fizetett a testünkért. A Biblia ezt mondja: “Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben.” (1Kor 6,19-20) Jézus nem csak a lelkünkért fizetett a kereszten, hanem a testünkért is. Istent dicsőíted azzal, ha gondot viselsz a testedről.

3. A Szentlélek a testünkben él. A Biblia azt mondja, hogy ha hívő vagy, akkor tested a Szentlélek temploma, tehát a Szentlélek lakik benned (1Kor 3,16). Az egyik módja annak, hogy gondot viselj Isten templomáról az, ha egészségesen élsz. Ahogy az imaházat sem szeretnéd rossz körülmények között látni, ugyanígy szeretné Isten azt, hogy így tekints a testedre is.

Ha teljesen elfogadod Isten Szavának az igazságait a testedről, akkor gyökeresen megváltozott látásmóddal nézhetsz az új évre. Hitbeli lépést teszel azáltal, hogy odafigyelsz a testedre, mert Isten szemével nézel rá. Ez azt jelenti, hogy már nem azért szeretnél egészségesen élni, hogy pár évvel tovább élj, beleférj egy bizonyos ruhádba vagy hogy jobban nézz ki, hanem azért, hogy ezzel is dicsőítsd Istent.

Ez nagyon felszabadító és bátorító ok rá, hogy egészségesen kezdj élni 2014-ben!

Beszéljünk róla:

  • A testünkkel kapcsolatban említett három igazság közül melyik motivál a leginkább az egészséges életre? Vajon miért az?
  • Miért követel lelki fegyelmet az egészséges életmód?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.01.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása