Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Teremtődet kérdezd, hogy megtudd célodat!

2024. április 30. 03:00 - csmsdvd

2024-04-2709_07_11-fot-googlefotkmozillafirefox-ezgif_com-resize.png

"Minden benne kezdődött, és benne találja meg a célját" (Kol 1,16 MSG fordítás).

Amikor Jézus Krisztusba veted bizalmadat, megtudod, hogy mi Isten célja az életeddel.

A legtöbb ember nem tudja, mi az élete célja. Azt hiszik, hogy tudják, mit akarnak, vagy mi a legjobb számukra. De ha nem adtad át magad Krisztusnak, akkor nem tudhatod, hogy miért lettél teremtve, és miért vagy itt a földön. És ha nem ismered a célodat, akkor csak arra eszmélsz, hogy sodródsz az életben. Csak ugrálsz. Igazából semmit sem irányítasz, mert a körülményeid irányítanak téged.

Senki sem akar így élni.

Csak egyféleképpen tudhatod meg az életed célját. Beszélned kell a Teremtőddel.

Az emberek olykor azt mondják, ha meg akarod ismerni a célodat, nézz magadba. Az emberek minden nap ezt teszik - és ez soha nem működik! Nem tudod megmondani, mi a célod, mert nem te teremtetted magad.

Csak a Teremtő tudja megmondani, hogy mire teremtett téged. Soha, de soha nem fogod megtudni életed célját, amíg nem hiszel Jézus Krisztusban, mert ő a Teremtőd. Soha nem fogod tudni, hogy ennél az életnél többre teremtettél, amíg nem adod át az életedet Jézusnak.

A Biblia azt mondja: "Minden benne kezdődött, és benne találja meg a célját" (Kol 1,16 MSG fordítás).

Manapság oly sok ember zavarodott az identitásával és a céljával kapcsolatban. Azt mondják: "Nem tudom, ki vagyok, és nem tudom, mit kellene tennem az életemmel". Ez azért van, mert rossz helyen keresik. Nem a karrierjükben, az eredményeikben, a kapcsolataikban vagy a vagyonukban fogják megtalálni a céljukat.

Csak egyetlen helyen találhatod meg az identitásodat és életcélodat, mégpedig a Teremtőddel, Jézus Krisztussal való kapcsolatodban.

"Krisztusban találjuk meg, hogy kik vagyunk, és miért élünk... ...része annak az átfogó célnak, amelyet ő mindenben és mindenkiben munkál" (Ef 1,11 MSG).

Ismerd meg a Teremtőd! Ő szeretné megmutatni neked, hogyan teheted fontossá az életed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hol kerested a célodat? Mi volt az eredmény?
  • Ha már szabadított vagy, hogyan ismerheted meg Istent?
  • Miért fontos számodra az életcélod megismerése?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása