Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az ilyen célokat megáldja Isten

2023. november 27. 03:00 - Erika1832


evtervezes_jpg-5-1024x576.png

„Nem futok cél nélkül. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki nem csak a levegőt bokszolja” (1Kor. 9,26. NCV fordítás)

 Célok nélkül nem várhatod el, hogy az idei éved valamiben is más legyen, mint a tavalyi. Célok nélkül lényegében életedben minden ugyanolyan marad.

A hosszú távú célkitűzések segítenek, hogy a szándékaink szerint haladjunk előre életünkben, és megóvnak minket attól, hogy a rövid távon megjelenő hátráltatások és kudarcok elbátortalanítsanak.

Mindannyiunkat érnek kudarcok. Minden nap szembesülsz velük, de nem fognak feltartani, ha arra összpontosítasz, amit el akarsz érni. A Biblia azt mondja Pál apostol Korinthusiakhoz írt első levelének 9. fejezetében, a 26. versben: "Nem futok cél nélkül. Úgy küzdök, mint egy ökölvívó, aki nem csak a levegőt bokszolja " (NCV fordítás)

Ugye nem akarod a következő évet a levegő ütögetésével tölteni.

De pusztán csak célok kitűzése még nem a megoldás. Isten nem méltányol mindenféle célt!

Isten az ilyen fajta acélokat áldja meg:

  • Célok, amelyek kifejezésre juttatják Isten tiszteletét: A Biblia azt mondja az Korinthusi levél 10,31-ben: "Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!". Ha megvan a megfelelő motivációd, Isten dicsőségére bármit megtehetsz.

  • Célok, amelyeket a szeretet motivál: Istent sokkal jobban érdekli, hogy miért teszel valamit, mint az, amit valójában cselekszel. A Biblia azt mondja az első Korinthusi levél 16,14-ben: "Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!"

  • Célok, amelyek betöltik Isten valamelyik célját, ami a te életeddel kapcsolatos: Isten öt dologra teremtett téged a Földre: imádd őt, légy része családjának, válj hasonlóvá Krisztushoz, szolgáld őt, és oszd meg élet-üzenetedet másokkal. Ha a céljaid segítenek betölteni ezek valamelyikét, akkor Isten meg fogja áldani őket.

  • Hittel kitűzött célok: A céljaidnak elég nagyoknak kell lenniük ahhoz, hogy elérésükhöz Isten segítségére legyen szükséged. A Biblia azt mondja: „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsidók 11,6)

  • Isten erejével megvalósított célok: Vannak olyan célok, amiket Isten hatalma nélkül úgysem nem tudsz elérni. Magadtól nem leszel egészséges. A saját erődre támaszkodva nem tudsz javítani a házasságodon. Életed igazán fontos céljait, csak Isten erejével tudod elérni, és nem a sajátoddal.

Vizsgáld meg, hogy milyen célokat tűztél ki a jövőre nézve! Olyan célok ezek, amiket Isten megáld?

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen célokat tűztél ki magad elé idén?
  • Ezek olyan célok, melyeket Isten megáld? Miért igen vagy miért nem?
  • Miben szeretnél más lenni - spirituálisan, fizikailag, érzelmileg vagy egyéb más területen - egy év múlva?

*(Daily Hope by Rick Warren (2023.11.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása