Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyél a házastársad legnagyobb rajongója

2014. augusztus 27. 03:00 - Á. Bözse

"Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!"
(Zsidók 3,13a, NCV)
Ha házas vagy, Isten egy nagyon fontos szereppel bízott meg téged: legyél a házastársad legnagyobb rajongója. Ez egy olyan feladat, amit csak te tudsz úgy megoldani, ahogy Isten szeretné, és a házastársadnak iszonyúan szüksége van rá, hogyy ezt megtedd.
Egy kritikákkal teli világban élünk. Nem kell túl sokáig keresgélnünk, hogy találjunk valakit, aki lehúz minket.
Ezért van az, hogy minden embernek ezen a földön elmondhatatlanul szüksége van arra, hogy valaki folyamatosan megerősítse. Isten így szerelt össze minket. Ha házas vagy, az egyik ilyen embernek a házastársadnak kell lennie. Ahhoz, hogy a házasságotok növekedni tudjon, alapvető, hogy te és a házastársad beépítsétek a házasságotokba a másik folyamatos megerősítését.
Több, mint valószínű, hogy ez része volt a házasságotoknak az elején. Kevés ember házasodik össze olyan valakivel, aki nem bátorítja őt valamilyen módon. De ahogyan a növekvő házasságnak sok más része is, egy idő után ez is kezd megfakulni.
A Biblia azt mondja a Zsidók 3,13-ban: "Bátorítsátok egymást minden nap, amíg itt a ma!" (NCV) Miben kellene bátorítanod a házastársadat?
1. Erősítsd meg az értékeiben a házastársadat. Amikor ingatlanokkal foglalkozol, a "becsül" szó azt jelenti, hogy valamit mennyire értékelsz. Megemeled más emberek értékét, amikor becsülöd őket. Ahogy becsülöd a házastársadat, segítesz neki, hogy megértse milyen értéket képvisel a szemedben, és a házasság értékét is emeled. A Példabeszédek 12,25 azt mondja: "Egy bátorító szó csodákat tesz." (LB) Egy bátorító szó csodákat fog tenni a házasságodban - vagy bármilyen más kapcsolatban, amiben benne vagy.
 
2. Erősítsd a házastársadat az erősségeiben. A legjobbat fogod kihozni a házastársadból, amikor rámutatsz az erősségeire, és nem a gyengeségeire. Válaszd azt, hogy álomépítő leszel, nem álomromboló. Végül mindig azzá válunk, amit mások látnak bennünk. Egyetlen ember sem fog a házastársad életében az önértékelésére, vagy a jövőjére akkora hatással lenni, mint te.
 
3. Erősítsd a házastársadat a szolgálatában. Hozd tudtára a házastársadnak, hogy mennyire értékeled, amit Istenért tesz ezen a világon. Mindketten egyedien tudtok hozzájárulni a világhoz. Örülj annak, ha a házastásad valamivel hozzá tud járulni a világhoz. Segítsd a házastársadat meglátni, hogy mekkora hatással bír az, hogy Jézusért lettünk teremtve.
Nagy hatalmunk van abban, hogy a házastársunk mit gondol saját magáról. Ezt használhatjuk arra, hogy felépítsük, vagy leromboljuk őt. Ez a mi választásunk, és az egyik legfontosabb döntés, amit az egészséges házasságunk érdekében meghozunk.
Beszéljünk róla:
  • Mi az, amiben a házastársad bátorít téged, és ez rád nagy hatással van?
  • Mi tart vissza minket attól, hogy folyamatosan bátorítsuk a házastársunkat?
  • Miben bátoríthatnád a házastársadat sűrűbben?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.08.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása