Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit kell tenned azért, hogy igaz maradj

2015. november 08. 03:00 - Lilla:)

"Hogy maradhat egy fiatal a tisztaság ösvényén? Úgy, hogy a te szavad által él." (Zsoltárok 119:9, NIV fordítás)

Egy olyan világban, ami teljes mértékben a külsőségek megszállottja, hogyan tudsz igaz maradni, miközben mindenki más hamissá válik? Nincs bennük becsület. Ők csak rohannak és csalnak. Nem tartják meg az ígéreteiket.

Te hogy tudsz igaz maradni?

Csak egy út van. Jobban kell azzal törődnöd, hogy Isten helyeselje az életed, mint azzal, hogy a többi ember elfogadjon. Ez az egyetlen módja annak, hogy becsületes emberré válhass. Ugyanis, ha törődsz azzal, hogy Isten mit gondol, akkor helyesen fogsz cselekedni. Ha jobban érdekel az, hogy a többi ember mit gondol, akkor gyakran fogsz rossz irányba haladni.

A Zsoltárok 119:9-ben a következőket olvashatjuk:  "Hogy maradhat egy fiatal a tisztaság ösvényén? Úgy, hogy a te szavad által él." (NIV fordítás)

Egyetlen módon lehetsz biztos abban, hogy mit helyesel Isten és mit gondol rólad; a Biblia olvasása által. Isten Igéje szerint kell élned! Ha nem ezt teszed, akkor nem lesz elég erőd és kitartásod ahhoz, hogy becsületesen élj.

Lelki erőre van szükség ahhoz, hogy becsületben élhess, mert sokszor ami helyes, nem népszerű. Bele fogsz fáradni abba, hogy azt tedd ami helyes, hogy igaz maradj, hogy helyes motiváció lebegjen előtted. Mindezekhez fel kell szerelkezned és fel kell frissülnöd.

Ezt meg tudod tenni azáltal, hogy olvasod és tanulmányozod a Bibliát, Isten Szavát.

Beszéljetek róla

  • Hogy ad neked erőt Isten Szavának az olvasása?
  • Miért fontos memorizálnod a Szentírást?
  • Milyen ígéreteket kaptál Istentől a Biblia által, amik bátorítanak, amikor meg kell hoznod a helyes döntést, akkor is ha az nem igazán népszerű? 


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 11. 01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása