Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten terveket készít - neked is ezt kell tenned!

2023. november 26. 03:00 - Anita.B

pexels-content-pixie-2736499.jpg

“[Isten] azt tervezte, hogy az egész történelmet célba juttatja Krisztusban. Végül Krisztus lesz a feje mindennek a Mennyben és a Földön.” Efézus 1,10 (GW fordítás)

Célok kitűzése nem csak az üzleti életben jó ötlet. Ez része a spirituális nevelésnek, akárcsak az ima, a böjt, az adakozás és a Biblia olvasás.

Tulajdonképpen amikor célt kitűzöl ki, akkor megpróbálod a legtöbbet kihozni mindabból, amit Isten neked adott, tehát jó sáfárként, jó vagyonkezelőként tevékenykedsz.

Elpazarolhatod az életedet! Sokan teszik ezt. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki életedből és olyanokkal törődj, amik túlélnek téged, célokra van szükséged.

Még Isten is kitűz célokat. A Biblia azt mondja, “[Isten] azt tervezte, hogy az egész történelmet célba juttatja Krisztusban. Végül Krisztus lesz a feje mindennek a Mennyben és a Földön” (Ef 1,10 GW fordítás). Isten nem csak üldögélt és hagyta, hogy a világ történelme csakúgy sodródjon tovább. Megtervezte a történelmet. Istennek céljai vannak az egyházzal. Céljai vannak az univerzum minden részével.

A történelem a csúcspontja felé halad. Lesz egy ítéletnap, amikor "minden térd meghajol és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus az Úr". A történelem e cél felé halad — mert Isten így tervezte el.

Ha Isten tervez, akkor nekünk is hasonlóan kellene tennünk. Isten azt akarja, hogy életünk minden területén hasonlatosak legyünk hozzá, beleértve a célkitűzéseket is. Hallottam, hogy az emberek azt mondják, “Én nem tervezek. Csak annyi kell, hogy bízzak Istenben és ekkor megtörténnek velem az események.”

Ez nem spirituális. Ez butaság! Mostantól egyetlen egy napnak sem szabadna eltelnie anélkül, hogy tervet ne készítenél erre hétre, az aktuális hónapra és az idei évre.

A Biblia több, mint 7000 ígéretet kínál számodra Istentől — a siker, a bizalom, az egészség, a jólét, az erő, a bölcsesség ígéretét és még sok másét is. Miért teszi Isten ezeket az ígéreteket?

Mert azt akarja, hogy megtanulj bízni benne.

Tűzz ki egy célt, és ne a problémákra koncentrálj, hanem az ígéretekre. És találj egy ígéretet Isten Igéjében, amely elvezet ehhez célodhoz.

A célod méretét - Isten mérete határozza meg! Céljaidhoz kezdj el terveket készíteni, és bízz Istenben, hogy beteljesíti ígéretét, legfőképpen azt, hogy a történelemben mindent — beleértve téged is — célba juttat Krisztusban!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Célok kitűzése hogyan tesz Istentől kapott életed jobb vagyonkezelőjévé, jobb sáfárává?
  • Isten Igéjéből mely ígéretek ösztönözhetik és irányíthatják a céljaidat?
  • Hogyan befolyásolja az örökkévalóság perspektívája az általad kitűzött célokat?

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.11.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása