Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Karácsony a Te örökkévalóságodról szól

2015. december 30. 03:00 - mintyovanviki

„Akik hittek benne és elfogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek.” (János 1:12 NLT fordítás, 2.kiadás)

Kapcsold ki a televíziódat és ne szörfözz az interneten ezen a Karácsonyon és egy sor karácsonyi üzenetet fogsz észrevenni. De az egyetlen, aki kitalálta a Karácsonyt – Isten – már csak egy valódi, fontos üzenetet fog eléd tárni.

Isten szeretné megosztani az örökkévalóságot veled.

Erről szól mindössze a Karácsony. Nem csak azért lettél teremtve, hogy 80-90 évet élj a Földön, majd meghalj. Sokkal értékesebb vagy ennél Isten számára. Istennek hosszú távú tervei vannak veled. Azért teremtett, hogy örökké élj.

Egy napon a szíved meg fog állni. Ez lesz a szíved végének napja, de ez nem jelenti azt, hogy neked is véged van. Az örökkévalóságra lettél teremtve – évmilliárdokra. És Isten azt szeretné, ha a családjának a része lennél.

Elküldte Jézust a Földre csecsemőként, hogy egy napon meghaljon a bűneidért és ezután örökké vele lehess.

Ez a Karácsony nagy üzenete. Ez az ajánlat mindenki számára érvényes. A Biblia azt mondja Jézusról: „Akik hittek benne és elfogadták őt, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekei legyenek.” (János 1:12 NLT fordítás, 2.kiadás)

Isten szeretné az örökkévalóságot veled tölteni, ezért egyszerű utat készített hozzá: Te hiszel és Te elfogadod. Elhiszed, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneidért és befogadod őt az életedbe. Isten elküldte a Fiát a Földre 2015 évvel ezelőtt, hogy meghaljon érted. Ez volt Isten első karácsonyi ajándéka, amelyet neked küldött évezredekkel ezelőtt, mielőtt megszülettél volna.

Őszintén szólva, ünnepelni a Karácsonyt és nem elfogadni Isten neked szánt ajándékát – butaság. Csinálhatod ezt, de akkor nem érted a lényeget. Az Apostolok cselekedetei 10:35 azt mondja: „ Mindegy, hogy ki vagy vagy honnan jöttél – ha vágysz Istenre és kész vagy megcselekedni, amit Ő mond, az ajtó nyitva áll számodra is.” (MSG fordítás)

Nem számít, hogy mit tettél eddigi életedben, hol voltál eddig – neked helyed van Isten örök családjában. A meghívás nyitott. Csak higgy és fogadd el.

Kész vagy? Mire vársz?

Beszéljetek róla:

  • Elfogadtad már Isten első számodra készített ajándékát ezen a Karácsonyon? Kész vagy? Mire vársz még?
  • Ha Isten elküldte Jézust a Földre, hogy meghaljon érted, mit mond ez ennek az értékéről számodra?
  • Gondold végig a karácsonyi terveidet. Mit tehetsz, hogy hangsúlyos legyen a családod és a barátaid számára Isten ajándéka, amelyben elküldte Fiát, hogy meghaljon értük?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.12.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása