Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan éljünk az örökkévalóság fényében

2023. május 30. 03:00 - R.K.A.

2023_05_23_kep.jpg„Mert ahogy jobban megismered őt, az ő hatalma által mindent megad neked, amire szükséged van ahhoz, hogy igazán jó életet élj: még a saját dicsőségét és jóságát is megosztja velünk!” (2Pt 1,3 TLB fordítás)

Az emberek túlnyomó többsége nem törődik az örökkévalósággal. Csak a jelen pillanatnak élnek, de ez időpocsékolás. Minden, ami „itt és most” van, nem számít öt perc múlva, még kevésbé számít 50 év múlva - és főleg nem számít az örökkévalóság tekintetében.

Ha kifeszítenénk egy kötelet Kaliforniától Tokióig, és ez jelképezné az egész örökkévalóságot, ezen a földi életünk egy milliméternél is rövidebb lenne.

Hogyan éljünk tehát az örökkévalóság fényében? Isten dicsőségére éljünk, mert ő a mennyben majd megosztja velünk a dicsőségét.

A Bibliában azt olvassuk Péter második levele 1. részének 3. versében: „Mert ahogy jobban megismered őt, az ő hatalma által mindent megad neked, amire szükséged van ahhoz, hogy igazán jó életet élj: még a saját dicsőségét és jóságát is megosztja velünk!”. (TLB fordítás).

Nem mindig te döntöd el, hogy mi fog történni veled az életed hátralévő részében. De azt eldöntheted, hogy hogyan reagálsz a történésekre.

Szembenézhetsz a jövővel cinikusan, kritikusan, pesszimistán vagy kételkedőn. Szembenézhetsz a jövővel úgy, hogy a legrosszabbra számítasz és a legrosszabbat éled át. Szembenézhetsz a jövőddel úgy is, hogy barátságtalan vagy másokkal szemben, és élhetsz a saját dicsőségedért.

Vagy szembenézhetsz a jövőddel hálával, nagylelkűen és jóindulatúan, és élhetsz Isten dicsőségére.

Mit gondolsz, melyik tesz boldogabbá? Melyik tesz sikeresebbé? Melyik fog mosolyt csalni Isten arcára és melyikért számíthatsz jutalomra a mennyben?

Máté evangéliuma 5. részének 16. versében ezt olvassuk: „Ragyogjon a világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (ESV fordítás).

Isten azért teremtett, mert családot akar. Az örökkévalóságot a családjával akarja tölteni. Veled és velem akarja tölteni az örökkévalóságot! A mennyország az örömünk egyik legfontosabb forrása - Isten örök életet adott nekünk, és csodálatos lesz a mennyben vele együtt élni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon használja Isten a földi idődet arra, hogy felkészítsen az örökkévalóságra?
  • Hogyan tesz boldogabbá a hála és a nagylelkűség?
  • Amikor a legrosszabbra számítasz az életben, ez mit árul el az Istenbe vetett hitedről?

Biztos lehetsz az örökkévalóságban

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben, az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: „kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efézus 2:8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy megvalld bűneidet, és Jézusra bízd az életedet most és az örökkévalóságban, kezdd ezzel az imával:

„Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

„Megvallom bűneimet, és alávetem magam Jézusnak, mint Megváltómnak és Uramnak. Jézus, követni és szolgálni akarlak téged. Alázatosan átadom neked az életemet, és kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com email címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása