Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Halmozd fel úgy a kincseidet, hogy odaadod őket!

2024. január 11. 03:00 - Lilla:)

 chest-4051166_1920.jpg

"A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." (1Tim 6,18–19)

Adakozz nagylelkűen, mert ez az előfeltétele annak, hogy megkapd Isten nagylelkű ígéretét. Ő megígérte, hogy amikor adsz, igazából nem veszítesz semmit. Isten ezeket mind megőrzi számodra a mennyben.

"A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." (1Tim 6,18–19)

Abban biztos lehetsz, hogy Isten fenntart számodra egy bankszámlát a Mennyben, hiszen Jézus ezt öt alkalommal is említi. Ha pedig Isten valamit ötször is elmond, akkor azt akarja, hogy mindenképpen eljusson hozzád annak üzenete. Jézus azért ismétli el többször a mennybéli kincsgyűjtésére vonatkozó parancsot, mert azt akarja, hogy megértsd: ez a legfontosabb dolog, amit itt a földön tehetsz a kincseiddel.

Tehát amikor Istennek, vagy olyannak adsz kincseidből, aki szükséget szenved, semmit sem veszítesz. A kincseid akkor is gyarapodnak! Csakis kizárólag Isten királyságában tudsz úgy összegyűjteni, felhalmozni valamit, hogy odaadod valaki másnak.

Ez nagyon fontos tudás a jövődre nézve. Azonban még ennél is fontosabb, hogy elkezdj elmélkedni azon, hogy mit tartalmaz a mennyben lévő örökkévaló bankszámlád - hiszen az örökre szól!

Hogyan csinálhatsz örökérvényű befektetést? Hogyan halmozhatsz fel kincseket a Mennyben? Jézus válasza a következő: "Használd a világi erőforrásaidat mások javára, hogy barátokat szerezz. Így, amikor vagyon nélkül elmész majd, üdvözölni fognak örök otthonodban. " (Lk 16,9 – NLT fordítás)

Bármilyen pénz, amit Krisztus ügyére szánsz, az befektetés az örökkévalóságba. Amikor emberekbe fektetsz be azért, hogy kapcsolatuk lehessen Jézussal, akkor egy napon, amikor a mennybe jutsz, azt fogod hallani: "Köszönöm! Miattad lehetek itt én is. A barátod vagyok az örökkévalóságig!"

Kincseidet nem viheted el magaddal, de előreküldheted. Halmozd fel a mennyei jutalmaidat azáltal, hogy nagylelkű vagy mindeneddel, amid csak van, arra, hogy mások is megismerhessék Jézus Krisztus Örömhírét.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mit árul el a bankszámlád a földi kincseidről?
  • Hogyan változtathatod meg gondolkodásmódodat arról, hogy inkább a mennyben gyűjtött kincsekre összpontosítasz és, nem a földiekre?
  • Milyen kreatív módon fektethetsz be az örökkévalóságba, függetlenül attól, hogy mennyi pénzt keresel?


Isten szeret téged, nem számít, hogy mit tettél.

Mivel emberek vagyunk, már többször a Sátán csapdájába estünk, és több alkalommal ragadtunk bele a bűnbe, mint amennyit meg tudnánk számolni. De nem számít, mit tettél vagy hol voltál, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár rád. Az ajtó tárva-nyitva áll. Csak higgy és fogadd el.

Készen állsz erre? Íme itt egy ima, amit kezdetnek elmondhatsz:

"Kedves Istenem, tudom, hogy ha meghalok, közvetlenül neked fogok számot adni az életemről. Megvallom, hogy figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy bűnöket követtem el ellened, és a saját terveim szerint éltem, nem a tieid szerint. Ezen változtatni akarok, most rögtön. El akarok fordulni a bűneimtől és rád akarok figyelni.
Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghalljon minden rosszért, amit én tettem és nem nekem kell megfizetni ezek  árát. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem, Uram.
Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy az összes bűnömet magadra vállaltad, és így elfogadhatóvá váltam a mennyország számára. Alázatosan kérlek, hogy ments meg! Kérlek ments meg bűneimtől és azoktól a rossz szokásaimtól, amik összezavarják az életemet! Hiszek benned Jézus! Elhiszem azt is, hogy megtartod az ígéreteidet és most azonnal, teljeskörűen, örökkévalóan megmentesz engem. Jézus nevében, Ámen."

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek írd meg nekem (Rick@PastorRick.com), hogy küldhessek neked egy ingyenes csomagot, ami segítségedre lehet a Jézussal induló közös utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.04.)

 (A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása