Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az örökkévalóságban való gondolkodás ereje

2024. február 26. 03:00 - Anika Enikő

 Mivel az ő gyermekei vagyunk, birtokolni fogjuk azokat az áldásokat, amelyeket a népének tart fent, és Krisztussal együtt birtokoljuk azt is, amit Isten megtartott neki; mert ha osztozunk Krisztus szenvedésében, akkor az ő dicsőségében is osztozunk. Úgy gondolom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.Róma 8,17-18 (GNT fordítás)

Egyszer egy híres, Harvard egyetemi tanulmány közvetlen kapcsolatot mutatott ki a hosszú távú gondolkodás, és a siker között. Kiderült, hogy az emberek minél inkább összpontosítanak a rövid távú haszonra, annál valószínűbb, hogy kudarcot vallanak. Azok, akik az ‘itt és most’-ban való jó érzésre koncentrálnak, sikertelenségre vannak ítélve.

A keresztények számára ennek nyilvánvalónak kell lennie. A  hosszú távon való gondolkodást, örökkévalóságnak nevezzük, és nem csupán 40 vagy 50 évre gondolunk előre, hanem több billió évre előre gondolunk a jövőbe.

Ha az örökkévalóságot szem előtt tartva élsz, akkor a lehető legsikeresebb emberré válsz. Ha hosszútávban gondolkozol, és végiggondolod, hogy Isten mit tartogat számodra az örökkévalóságban, akkor tudod igazán kezelni a pillanatnyi problémákat, amelyek az utadba kerülnek.

Pál apostol Rómaiakhoz írott levele 8.fejezetének 17. és 18. verseiben ez áll: „Mivel az ő gyermekei vagyunk, birtokolni fogjuk azokat az áldásokat, amelyeket a népének tart fent, és Krisztussal együtt birtokoljuk azt is, amit Isten megtartott neki; mert ha osztozunk Krisztus szenvedésében, akkor az ő dicsőségében is osztozunk. Úgy gondolom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk.” (GNT fordítás)

Ha Krisztus követője vagy, egy napon jutalmat kapsz azért, amit azzal tettél, amit tőle kaptál. Használd a tehetségedet, az idődet, a kincseidet és befolyásodat Isten céljaira, és ezekért a döntésekért jutalomban fogsz részesülni. A fenti versek azt is mondják, hogy jutalmat kapunk a mennyben azért, amit Jézus tett: „Mi is birtokoljuk Krisztussal együtt azt, amit Isten megtartott neki."

Sokminden van, amit várhatsz örömmel a mennyországgal kapcsolatban. A jelenlegi fájdalmaid és problémáid fájhatnak egy ideig – de ez csak egy kis idő az örökkévalósághoz képest.

Nem könnyű hívőnek lenni. Nem könnyű azt tenni, ami helyes. Néha nem könnyű Jézusról beszélni másoknak. Nem könnyű tizedet fizetni. Ám Jézus követése, és a tanításaihoz való engedelmesség előnyei, messze túlmutatnak a fájdalmon, és a kényelmetlenségeken.

Ne csak az azonnali eredményekre, és a jelenlegi problémáidra koncentrálj. Túl sok jó dolog van, ami elé nézünk az örökkévalóságban ahhoz, hogy megelégedjünk és beérjük azzal, hogy csupán rövid távon gondolkodunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az a konkrét küzdelem, amivel szembe kell nézned, és amely megváltozna, ha az örökkévalóság szemszögéből néznéd?
  • Hogyan használod a tehetségedet, az idődet, a kincseidet és befolyásodat Isten céljaira?
  • Mi lesz fontos számodra, ha az örökkévalóság perspektívájával nézel a világra?

 

Jézus követőjévé válsz-e ma?

Isten bizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia ezt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot általa, hanem hogy üdvözítse azt. Aki hisz benne, nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében” (János 3,16–18).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, kezdd ezzel az egyszerű imával:

„Drága Istenem! Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és hiszem, hogy te feltámasztottad őt a halálból. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha az imént elmodott imán kersztül, most fogadtad be a szívedbe Jézust, kérlek, hogy írj nekem a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal az utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024. 02.19)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása