Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten még a legnagyobb álmaidat is túlszárnyalhatja!

2016. január 12. 03:00 - mintyovanviki

„Isten bármit megtehet - még annál is sokkal többet, mint amit a legmerészebb álmaidban elképzelsz, gondolsz vagy kérsz!” (Efézus 3,20 MSG fordítás)

Isten álma a Te életedre nézve sokkal nagyobb, mint a Te álmaid. Örökérvényű.

Sok álmod lehet, ami nagynak tűnhet, de nem lényegesek. Álmodhatod azt, hogy milliomos leszel egy bizonyos életkorban, de milyen céllal? Gondolod, hogy Isten azért teremtett erre a bolygóra, hogy magadnak élj? Természetesen nem! Isten álma a Te életedre nézve nagyobb, mint a Te álmod!

Az Efézus 3,20 ezt mondja: „Isten bármit megtehet - még annál is sokkal többet, mint amit a legmerészebb álmaidban elképzelsz, gondolsz vagy kérsz!” (Efézus 3,20 MSG fordítás).

Engem soha nem vádoltak azzal, hogy kis álmaim lennének. Nagy elképzeléseim vannak az élettel kapcsolatban. Mégis azt mondja Isten: „Rick, gondolj a legnagyobb dologra, amit megtehetek az életedben, a legjobbra, ahogy csak megáldhatom az életedet. Álmodd a legnagyobb álmot, a legnagyszerűbb elképzelést – és én ezen is túlteszek!

Fogalmad sincs arról, hogy Isten mit szeretne tenni az életedben. Nagyon kicsiny hányadát éled meg annak, amire képes lennél. Annyira keveset élsz meg abból az életből, amit Isten szeretne megtenni az életedben.

Isten azt szeretné, hogy álmodj nagyot. Azt szeretné, hogy arra alapozd az álmaidat, amit Isten meg tud tenni és nem arra, amit te gondolsz és amit te képes vagy megtenni. Azt akarja, hogy használd azt a képzelőerőt, amit Ő adott, mert a nagy álmok Isten dicsőségére vannak. Megmutatják a hitet és az iránta való bizalmat.

Néhány évvel ezelőtt a Saddleback Gyülekezet megvásárolt egy 120 hektáros telket. Ez nagyobb terület, mint Disneyland! Amikor ez kitudódott, az emberek ezt mondták: „Milyen gyülekezet az, amelyik egy 120 hektáros telket vásárol magának Orange County-ban? Mit gondolnak ezek az emberek magukról?"

Amikor ezt meghallottam, ezt mondtam: „Rossz a kérdés. A kérdést így lehetne feltenni: Mit gondolunk mi Istenről valójában? Mertünk nagyot álmodni, mert tudtuk, hogy Istennek hatalmas terve van a Saddleback Gyülekezettel.”

Hagyd, hogy Isten nagysága határozza meg a céljaid nagyságát!

Beszéljetek róla:

  • Ha egyetlen álmod valóra válhatna, mi lenne az?
  • Nehézséget okoz-e neked elfogadni azt, hogy Isten álmai a te életedre nézve is nagyobbak és jobbak, mint a te legnagyobb és legjobb álmaid? Ha igen, miért?
  • Szánj időt imádkozni és megkérdezni Istent, hogy miként akarja növelni és átformálni céljaidat, hogy azok az életedre és a világra vonatkozó nagyszerű isteni tervbe vetett bizalmadat tükrözzék?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása