Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azt szeretné, hogy csatlakozz az ünnepléshez!

2016. február 02. 03:00 - Florabell

"Menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,23b-24 TLB fordítás)

Jézus egy történettel szemlélteti azt a nagy ünnepséget, amelyre Isten meghívott téged: „Egy ember nagy ünnepséget rendezett, és sok meghívót küldött szét. Mikor minden elkészült, kiküldte a szolgáit, hogy értesítsék a vendégeket: itt az ideje az érkezésüknek. De mindannyian kifogásokkal hozakodtak elő. Az egyik azt mondta, hogy mezőt vett, ne haragudjanak, de kimegy megnézni. A másik azt mondta, épp most vett öt pár ökröt, ki szeretné őket próbálni. A harmadik épp akkor házasodott, ezért nem tudott jönni.

A szolgák mindezeket jelentették az uruknak. Ő nagyon dühös lett, és azt a parancsot adta nekik, hogy gyorsan menjenek ki a város utcáira és sikátoraiba, és gyűjtsék össze a koldusokat, nyomorékokat, sántákat és vakokat. De még mindig volt üres hely.

Nos, akkor - mondta az uruk - ,menjetek ki a vidéki utakra, a sövények mögé, és mindenkit, akit találtok, sürgetve hívjatok magatokkal, hogy megteljen a ház. Azok pedig, akiket legelőször hívtam, egy morzsát sem kapnak abból, amit készítettem nekik." (Lukács 14,16b-24 TLB fordítás).

siess.jpg

Isten nagyvonalú bankettet készített mindannyiunknak. Ez az ünnepség a mennyben örökké fog tartani! Isten azért készítette ezt, mert kegyelmes és nagylelkű. És telt házat szeretne!

A történetben a szolga dolga az volt, hogy összegyűjtse a vendégeket. Ha Isten szolgája vagy, neked is ez a dolgod.

Te Isten szolgája vagy? Az Ő gyermeke vagy? A családjába tartozol? Meg vagy váltva? Akkor neked is ez a munkaköri leírásod. 

Szeretném, ha megfigyelnél néhány dolgot ebben az igeszakaszban. „Értesítsd a vendégeket", „Siess", „Hívd meg őket", „Menj a vidéki utakra", és „Sürgetve hívj magaddal mindenkit, akit találsz.".

Isten azt szeretné, hogy így végezd a munkád: indulj gyorsan a világ minden tájára, mondd el másoknak Isten meghívását a megváltásra, hívd meg őket Isten családjába, és tedd ezt sürgősen.

Ha Isten családjába tartozol, a földön töltött hátralevő időre ez a munkaköri leírásod. Menj, hívd a vendégeket! Járj hitben!

Beszéljetek róla: 

  • Szánj egy kis időt rá, és írd le, hogy mit fogsz mondani, ha Isten lehetőséget ad arra, hogy megoszd az evangéliumot másokkal.
  • A Lukács 14-ben adott munkaköri leírás mennyire tartozik a prioritásaidhoz?
  • Gondolj azokra az emberekre, akik különféle okokra hivatkozva visszautasították a meghívást. Hogyan fordíthatók le ezek a kifogások a mai modern társadalom kifogásaira?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása