Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számít, amit teszel?

2016. február 03. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" (Lukács 9:60)

Amikor Krisztus követője leszel, Isten betölt téged a Szentlélekkel. A bizonyítéka ennek nem valamiféle érzelmi megtapasztalás, nem a nyelveken szólás, és nem is az, hogy milyen magasra vagy képes ugrani.

A bizonyíték az, hogy mész. És elmondod valakinek a Jó Hírt. Ez igaz a te esetedben?

Jézus ezt mondja a Lukács könyvében: "Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" (Lukács 9:60)

De vajon mit jelent ez? Első hallásra még kicsit szívtelennek is hangzik. Jézus itt azt mondja, hogy tegyük azt, amiben nélkülözhetetlenek vagyunk. Vannak munkák, amiket bárki el tud végezni, és vannak olyanok, amiket csak egy hívő képes elvégezni. Csak egy keresztény tud az embereknek Krisztusról beszélni. Csak egy keresztény mondhatja el másoknak, hogyan juthatnak a Mennybe. És kizárólag egy keresztény tud krisztusi irgalmassággal lenni más emberek felé, úgy, ahogy azt maga Krisztus is tenné.

Isten azt akarja, hogy tedd azt, amiben nélkülözhetetlen vagy. Hagyd a szellemükben halott emberekre, hogy ők tegyék azokat a dolgokat, amit bárki el tud végezni. Te pedig használd arra az életed, hogy azzal foglalkozz, amit csak te tudsz megtenni.

Nagyon sok olyan dologgal töltheted el az életed hátralevő részét, ami a Mennyben nem fog számítani. 

Van azonban valami, ami számít az örökkévalóságban. Bejut valaki a Mennybe általad? Milyen örökséget hagysz magad után? A legnagyobb dolog, amit örökségül hagyhatsz az, ha valaki a Mennyben odamegy hozzád és ezt mondja: "Miattad vagyok itt." Ez az értékes élet.

Beszéljetek róla

  • Érzel magadban késztetést arra, hogy megoszd az evangéliumot? Miért? (Vagy miért nem?)
  • Mit jelent Krisztus követőjeként nélkülözhetetlennek lenni? 
  • Mit tudnál tenni ma azért, hogy kevesebb olyan dologgal törődj, ami nem számít majd a Mennyben, és helyette inkább azzal foglalkozz, aminek az örökkévalóságban is van értéke? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.01.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása