Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minél hálásabb vagy, annál boldogabb is

2016. június 03. 03:00 - Anika Enikő

„Mindig, amikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek. ” ( Filippi 1:3, NLT fordítás) 

A tanulmányok egymás után állítják, hogy a hála szoros kapcsolatban áll a boldogsággal. Pszichológusok és szociológusok bizonyították, hogy minél hálásabb vagy, annál boldogabb is.

Ha egészséges kapcsolatokat szeretnél, akkor kezdd azzal, hogy hálás vagy. Messzemenően boldogabb leszel a kapcsolataidban és jobban élvezed azokat, ha kialakítod szokásként azt, hogy hálás vagy az emberekért az éltedben.

Pál ezt mondja a Filippi 1:3-ban: ‘Mindig, amikor rátok gondolok, hálát adok az én Istenemnek.’

 Ez az egyszerű igazság a jó kapcsolatok alapja.

Amikor azokra az emberekre gondolsz, akik körülvesznek az életben, akkor vajon a hála érzése tölt el? Túl sokunknak inkább ez jut eszébe:  ‘Mit kell tenniük nekik értem? Milyen problémáink vannak? Mi az, amit meg kell oldanunk?’  De Pál egy másfajta megközelítésre hívja fel a figyelmet. Az első gondolata a barátai felé a hála volt, és nekünk is ezt a példát kellene követnünk, ha tartós kapcsolatokat szeretnénk.

Szembe kell nézni azzal a kihívással is, hogy minél régebb óta ismersz valakit, annál valószínűbb, hogy természetesnek veszed őt. Ugye, így van? Minél régebb óta ismersz valakit, annál könnyebb a hibáira és a vele való nehéz időkre emlékezni a kellemes és boldog időszakok helyett.

Ezért erőfeszítést kell tenni a részünkről azért, hogy tudatosan döntsünk úgy, hogy hálásak leszünk azokért, akik körülvesznek bennünket. Ha kialakítjuk azt a szokást, hogy megköszönjük Istennek az embereket az életünkben, az boldogságot fog hozni, és maradandó, örök kihatással lesz a kapcsolatainkra.

 Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz, Isten miért szeretné, hogy megköszönjünk neki azokat az embereket, akiket az életünkbe helyezett?
  • Hogyan tudnál elkezdeni hálásnak lenni az életedben lévő emberekért? Mi az, ami segít majd, hogy folyamatosan hálás tudj maradni értük?
  • Mondd el valakinek ma, hogy miért vagy hálás érte.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 05. 27.)

Szólj hozzá!
Címkék: kapcsolatok hála

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása