Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem mondja el Isten, mi miért történik?

2016. június 15. 03:00 - csmsdvd

 "Légy csendben, és várj az Úrra!"  (Zsolt 37:7)

Egyik oka az emberek elégedetlenségének az, hogy mindig azt keresik, mi miért történik az életükben. Isten nem mondja el, mi miért történik az életünkben, és ezért ki vagyunk akadva.

Miért nem mondja el Isten, hogy mi miért történik minden az életedben?

Azért nem, mert próbára tesz téged. Próbára tesz, hogy meglássa elengedsz-e mindent és megtanulsz elégedett lenni függetlenül attól, hogy megmagyarázza vagy sem.

Isten nem tartozik magyarázattal semmiért és egyébként akkor sem értenéd meg, ha elmondaná.

Amennyiben magyarázatot adna, akkor sem szabadulnál meg a gyötrelemtől. Addig nem érted meg, mi miért történik, ameddig nem kerülsz át a halál másik oldalára.

Isten nem fog neked mindent megmagyarázni. Ellenben próbára tesz téged.

Emlékszem, amikor kisgyerek voltam, az iskolában, az osztályteremben, csak akkor volt csend, amikor dolgozatot írtunk. A tanár azt mondta: "Ne beszélgessetek! Vegyétek elő a ceruzákat és töltsétek ki a teszteket." Még a tanár is csendben volt.

Amikor Isten csendes az életedben, akkor egy próbatételen, vizsgán mész keresztül. Amikor nem hallod Istent, és úgy érzed fényévnyi távolságra kerültél tőle, akkor az egy próbatétel. A tanár mindig csendben van, amikor a diákok tesztet írnak. Amikor Isten csendes a te életedben, akkor a hitedet teszi próbára. Elengeded a dolgokat, vagy még szorsabban kapaszkodsz beléjük? Megtanulod-e, hogy elégedett legyél?

Amikor gyötrelmeket élsz meg a héten vagy jövő hónapban vagy ebben az évben, akkor nincs szükséged Isten magyarázatára. Isten jelenlétére van szükséged.

"Légy csendben, és várj az Úrra!" (Zsolt 37:7)

Beszéljetek róla:

  • Mi miatt vagy dühös Istenre, mi az amit nem akarsz elismerni?
  • Ahelyett, hogy azt kérdeznéd "Miért?" mi mást tudsz kérdezni ehelyett?
  • Milyen módon tesz az Isten próbára most téged? Hogy fogsz rá válaszolni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2016.06.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása