Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit kitartást eredményez

2024. április 26. 03:00 - Anita.B

pexels-mart-production-7219395-2.jpgMindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak; letipornak, de el nem veszünk” 2Kor 4,8-9

A hit hatalmas erő. Elérhetővé teszi Isten ígéreteit. Megmutatja nekünk az Ő erejét. Valóra váltja az álmokat és erőt ad nekünk, hogy kitartsunk a nehéz időkben.

Isten nem mindig szabadít ki a megpróbáltatásból. Megedzi a hitedet azáltal, hogy átvezet a problémán. Nem mindig veszi el a fájdalmat. Hittel teli képességet ad, hogy megbirkózz vele. Isten nem mindig emel ki a viharból, mert azt akarja, hogy a vihar közepette belé vesd bizalmadat.

Elolvastam egy fiatal, holland keresztény, Corrie ten Boom történetét, aki sok zsidónak segített megszökni a holokauszt elől, mielőtt náci koncentrációs táborba küldték volna. A második világháború vége után azt mondta, hogy a legmélyebb hitűek élték túl ezeket a táborokat. Miért? Mert a hit erőt ad ahhoz, hogy kitarts a nehéz időkben. Kitartást eredményez.

Több, egymást követő tanulmány is kimutatta, hogy a legfontosabb tulajdonság, amit megtaníthatsz egy gyermeknek (és amelyre a saját életedben is szükséged van), az valószínűleg a rugalmasság. A továbblépés és az újrakezdés képessége.

Senki élete nem sikerek sorozata. Mindenkinek vannak kudarcai és hibái. Mindenkinek van szégyenkeznivalója. Mindegyikünknek vannak fájdalmai. Mindnyájunkra nehezedik nyomás. Azok az emberek boldogulnak az életben, akik rugalmasak.

Hogyan tudod mégis mindig folytatni? A hited miatt. Hiszed, hogy Isten bármelyik pillanatban tehet valamit, ami megváltoztathatja életed irányát — és te nem akarsz lemaradni erről, ezért haladsz tovább előre. Hiszel abban, hogy Isten pontosan azt adja, amire szükséged van, akkor, amikor szükséged van rá, miközben megtanulsz rá támaszkodni, hogy betöltsd létezésed célját.

Erről tanúskodik Pál, a hit nagy embere: “Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak; letipornak, de el nem veszünk” (2Kor 4,8-9).

Pál olyan nehézségeken keresztül tanult ellenálló képességet, amelyek összeroppanthatták volna. A hite segített neki felállni, amikor leütötték — és a te hited is képes ezt megtenni érted.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért engedi meg Isten, hogy nehézségeken, küzdelmeken menj át?
  • Hogyan segített a hit kitartani életed nehéz időszakában?
  • A hit nem mindig szabadít ki a megpróbáltatásból, gyakran inkább átvezet rajta. Ez az igazság hogyan hat arra, ahogyan reagálsz a problémákra, amelyekkel most szembesülsz?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása