Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szabadságot akar adni neked

2016. november 16. 03:00 - Lilla:)

„Ha a Fiú megszabadít téged, akkor leszel igazán szabad.” (Ján 8:36, GNT-fordítás)

freedom-in-christ.jpg

A világ szerint a szabadság a korlát nélküli élet. „Bármit megtehetek, és azt mondok, amit csak akarok, anélkül, hogy bárki is kioktatna.” Lehet, hogy mindenkit megégetsz magad körül, te akkor is úgy csinálod, ahogy te akarod. A világ azt mondja, hogy csak úgy lehetsz szabad, ha teljes mértékben önző vagy.

A Biblia viszont azt mondja, hogy a szabadsághoz vivő út csakis Jézuson keresztül érhető el. „Ha a Fiú megszabadít téged, akkor leszel igazán szabad.” (Ján 8:36, GNT-fordítás)

Az igazi szabadságban nincs félelem, bűn, aggodalom, keserűség vagy halál. Nem kell tovább másnak kiadnod magadat, szabad vagy arra, hogy önmagad legyél.

Hogyan szabadulhatsz meg az ilyen félelemtől? Úgy, hogy engeded, Isten szeressen téged! János apostol ezt tanítja. „A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet.” (1Ján 4:18/a)

Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, akkor kezdesz csak el igazi szabadságban élni. Akkor tudod Istent dicsőíteni, ha megérted, hogy Isten a szeretet. Dicsőíted Őt, ha elfogadod, hogy Ő szerető, törődő és nagylelkű Isten, ...támaszkodhatunk a szeretetre, amit Ő felajánl nekünk" (1Ján 4:16/a).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit kell feladnod azért, hogy megtapasztalhasd az igazi szabadságot Jézus Krisztuson keresztül?
  • Mit érsz el a Jézus Krisztusban való szabadságon keresztül? Mi fog a kapcsolatodban megváltozni ezáltal? A hozzáállásod? A jövőd?
  • Hogyan támaszkodhatsz Isten szeretetére?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.11.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása