Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ahogy mások érettségét segíted elő, úgy növekedsz te is

2017. július 09. 03:00 - csmsdvd

"...amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek." (2 Tim 2:2)

Ahhoz, hogy Isten különleges áldását élvezd az életeden, más, érettebb testvértől kell tanuljál, és nálad fiatalabb hívőknek kell a tanítómestere legyél.

Minden keresztyén egyben Pál és Timóteus is. Pál az, aki náladnál is régebben keresztyén, ezért tanítani tud téged és biztat. Lehet, hogy ez az ember csak egy hónappal idősebb nálad, de annyival többet tud, hogy a mestered lehet.

Amikor a Timóteus féle ember van benned, akkor van olyan valaki melletted, aki nem olyan régen keresztyén mint te, és te segíted ezt az embert hitre térni. Timóteushoz hasonlóan, a te tanítványod lesz, a te támogatásoddal növekszik az Úrban.

Tehát a páli és a timóteusi ember egyszerre van jelen az életedben. Illetve mások számára is egyszerre vagy Pál és Timóteus.

Timóteushoz írt második levelében Pál ezt írja Timóteusnak: "...amit tőlem hallottál sok tanú előtt, azokat add át megbízható embereknek, akik mások tanítására is alkalmasak lesznek" (2 Tim 2:2)

Négy generáció van ebben a versben. Pál elmondja Timóteusnak, hogy ő a tanítómestere, és most Timóteus mást kell tanítson, és majd a tanított embernek egy másik embert kell keresnie, akinek ő lesz a tanítómestere.

A tanítómester szó ne riasszon el. Tanítómester lehetsz úgy, hogy valakivel havonta egyszer együtt reggelizel és megkérdezed: „Hogy vagy?”. Csak arra van szüksége, hogy barátja legyél. Hallgasd meg, biztasd és imádkozz azért az emberért. Nem kell ahhoz tökéletes keresztyénnek lenned. A szándékod kell meglegyen, hogy azzá legyél.

Amikor ezt cselekszed Isten elképzelhetetlenül sok áldását kapod az életedre.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Ki az az életedben, aki felé Pál tudsz lenni?
  • Ki az az életedben, aki felé Timóteus tudsz lenni?
  • Hogyan közelíted meg ezen a héten ezt a két embert, egy tanítómesteri kapcsolat kialakítása végett?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.07.02.)

 

.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása