Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tegyél a szellemi/lelki ajándékaiddal

2017. augusztus 30. 03:00 - Lilla:)

"Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (Róma 6:13/b, NLT fordítás)

Mit kell kezdened a szellemi/lelki ajándékaiddal, amelyeket Isten beléd helyezett? Először is négy dolgot:

  1. Fedezd fel az ajándékaidat! Muszáj megtudnod, milyen ajándékokkal rendelkezel, mielőtt elkezded használni őket. Ne hanyagold el tovább azt a tényt, hogy van néhány rejtett ajándékod, amit egyáltalán nem használsz. Tudd meg, hogy mit adott neked Isten. A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4:14-ben, hogy "Ne hanyagold el a benned lévő lelki ajándékokat" (GNT fordítás).
  2. Ajánld fel Istennek az ajándékaidat! A Biblia azt mondja a Róma 6:13-ban, hogy "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (NLT ford.). Talán már tudod, hogy miben vagy jó és tehetséges, de nem az Úr javára használod, hanem a saját magadéra. Légy alázatos és minden ajándékodat szánd oda az Úrnak. Távolíts el minden kifogást az útból és mond Istennek: "Istenem, odaszánok mindent neked, amit tőled kaptam."
  3. Fejleszd az ajándékaidat! Az ajándékok olyanok, mint az izmok: minél többet használod őket, annál nagyobbak lesznek. Erősítheted, fejlesztheted és növelheted azt, amit Isten neked adott. Bármilyen ajándék, amit Istentől kaptál fejleszthető, sőt fejlesztened is kell. Gyakorlás és tanulás révén egyre jobb lehetsz bennük. Tanulj másoktól is, akik ugyanazzal az ajándékkal rendelkeznek, mint te. Én megtanultam, hogy amikor Isten ad egy ajándékot, akkor még többet fog adni abból, ha jól használod - például még több tehetséget, pénzt, befolyást, kapcsolatokat vagy felelősséget. Azt mondja: "Megbízom ebben az emberben. Egyre többet és többet adok majd neki."
  4. "Vesd be" az ajándékaidat! A "bevetés" ez esetben azt jelenti, hogy szolgálatba állítod az ajándékaidat. Ki kell állnod a csatatérre és el kell kezdened csinálni valamit. A Róma 12:6 ezt mondja: "Használnunk kell a különböző ajándékainkat annak a kegyelemnek megfelelően, amit Isten adott nekünk. Ha az ajándékunk az, hogy Isten üzenetét szóljuk, akkor a bennünk lévő hit szerint kell azt tennünk." (GNT ford.) Mi a legjobb módja annak, hogy felfedezzük, felajánljuk, fejlesszük és "bevessük" a szellemi-lelki ajándékainkat? Az, ha például részei vagyunk egy házi-csoportnak. Ez egy tesztkörnyezet! Ha még nem vagy része házi-csoportnak, akkor bátorítalak, hogy vedd fel még ezen a héten a kapcsolatot valamelyikkel. Így barátok között, egy biztonságos, támogató és bátorító környezetben próbálhatod ki és fejlesztheted az ajándékaidat.

 Kérlek, mondd el most ezt az imát:

"Köszönöm, Istenem, hogy elfelejtettél minden rosszat, amit valaha is tettem. A te kegyelmedben bízom. Ma elfogadom Tőled az örök élet ajándékát, amit azért kaptam, amit Jézus Krisztus tett értem. Tudom, hogy én magam nem tudok semmit tenni, amivel kiérdemelhetném, hogy a Mennybe jussak. Elfogadom a Te Szentlelkednek ezt az ajándékát. Élj rajtam keresztül és tölts be szereteteddel, örömöddel, békéddel és türelmeddel. Istenem, elfogadom azokat a különleges képességeket, amikkel megajándékoztál az életemben. Segíts, hogy felfedezzem, odaszánjam, fejlesszem és használjam ezeket, hogy azzá a személlyé válhassak, akinek Te megteremtettél. Jézus nevében. Ámen"

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása