Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Élethosszig tartó tanulás

2017. október 09. 03:00 - FodorImi

„Aki értelmet szerez, szereti az életét, aki megőrzi az értelmességet, jót nyer.” Péld. 19:8

A legtöbb ember fiatalkorát az iskolapadban tölti. A tanulás és a folyamatos fejlődés iránti vágy remélhetőleg a későbbiekben is tovább él bennünk. Mindannyiunk előtt ott áll a lehetősége annak, hogy folytassuk az élethosszig tartó tanulást és elménk fejlesztését.

A Biblia sok helyen beszél az ismeretszerzés fontosságáról és az előrelépésre való törekvésről, ahogyan azt Lukács evangéliumában is olvashatjuk: „Szeresd az Urat, .. teljes elmédből..”(10:27).

Hogyan szeretheted Istent az elméddel? Úgy, hogy használod, erősíted, és nem hanyagolod el. A Biblia ezt tanítja: „Aki értelmet szerez, szereti az életét, aki megőrzi az értelmességet, jót nyer.” (Péld. 19:8)

Szeretnél sikereket elérni az életben? A Biblia azt mondja, hogy tanuljunk, és amit elsajátítottunk azt kamatoztassuk is.

Nem véletlen, hogy a világ szinte összes országában a keresztények alapították az első iskolákat és kórházakat. Hisszük, hogy Isten nem csak a lelkünk épségéről gondoskodik. Neki ugyanúgy fontos az elménk és a testünk egészsége is.

Lehet, hogy nem volt lehetőséged formális oktatásban részt venned, de még most is sokféle módon képezheted magad. A tanulás folytatása vagy újrakezdése kitűnő befektetése lehet az idődnek és a pénzednek – mert ez befektetés a saját jövődbe is.

Összegezzük tehát: a tanulás nem ér véget az iskola befejezésével, és ma már nem csak iskolákban fejlesztheted magad, és számos módja van a tanulmányok folytatásának is. Ahhoz, hogy sikeres legyél az életben, szükséged van az élethosszig tartó tanulásra és ismeretszerzésre. Azonban nem árt egy kis odafigyelés sem, hiszen elménket a megfelelő dolgokkal kell megtöltenünk és azokat óvni is kell a minket körülvevő káros hatásoktól is.

A Példabeszédek 14:3 ezt mondja: „Ragaszkodj a .. tanításhoz, ne hagyd el; őrizd meg azt, mert az a te életed.”

 

A következő napok áhítataiban meg fogunk veletek osztani néhány olyan bibliai bölcsességet arról, hogyan is tudjuk megőrizni és fejleszteni az elménket, függetlenül attól, hogy középiskolában, egyetemen vagy pedig felnőttként folytatjuk a tanulást.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan hasznosíthatod azokat az igazságokat, ötleteket, elveket, amelyeket eddig már megtanultál?
  • Hogyan tudnád elkötelezni magad az egész életen át tartó fejlődésre?
  • Hogyan kerülhetsz közelebb Jézushoz, ha fejleszted és ápolod az elméd?

 

(Daily Hope by Rick Warren - 2017.10.02.)

Szólj hozzá!
Címkék: tanulás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása