Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tudás és a tudás alkalmazása nem ugyanaz

2017. november 07. 03:00 - Erika1832

"De te Belsazár, aki utódja vagy, bár mindezeket tudtad, mégsem aláztad meg magad." (Dán. 5:22, NLT fordítás)

Isten addig nem fog új dolgokra tanítani, amíg nem ülteted át a gyakorlatba mindazt, amire már megtanított.

Isten nem egyszerűen csak a kíváncsiságodat akarja kielégíteni. Amikor mond valamit, azt várja, hogy tedd is meg. És amikor megteszed, akkor léphetsz tovább.

Tehát Istennek az az akarata, hogy az igazságokat, amiket megtanultál, alkalmazd is a mindennapi életben.

Ha ezeket az igazságokat nem ülteted át a gyakorlatba, akkor még nem tanultad meg őket.

Nem elég csak beszélni róla, hogy hiszel mindabban, amit a Biblia tanít, de úgy is kell cselekedned.

Amíg nem teszed meg azt, amit a Biblia tanít, addig nem is igazán hiszed azt.

Erre láthatunk példát a Belsazárról szóló történetben a Dániel könyvében. Belsazár mindent elveszített, mert nem ültette át a gyakorlatba azt, amit tudott.

Büszke volt, és nem volt hajlandó tanulni abból, amit Isten a nagyapjának megtanított, így a birodalma elbukott.

A Biblia beszámol arról, amit Dániel mondott neki: „De te Belsazár, aki utódja vagy, bár mindezeket tudtad, mégsem aláztad meg magad.” (Dán. 5:22, NLT fordítás)

Belsazár látta, hogy nagyapja, Nabukodonozor hét évre szó szerint eszét vesztette a kevélysége miatt. Látta mindazokat a hibákat, amiket nagyapja csinált. Látta azt is, amikor nagyapja megpróbálta jóvátenni, amit elrontott. Látta mind a jó, mind a rossz dolgokat Nabukodonozor életében, mégis úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja Istent. Belsazár úgy döntött, hogy nem tanul ebből a leckéből.

Ezért Isten elvette tőle a királyságát.

Belsazárnak volt ismerete és tudása, de nem alkalmazta. Meg kell értenünk, hogy különbség van a tudás és a tudás alkalmazása között. Sok mindent tudhatsz, de ha nem alkalmazod azt, akkor semmit sem tanultál meg. Isten azt akarja, hogy az Igének cselekvői legyünk és alkalmazzuk azt.  Ez azt jelenti, hogy Ő támogatni fog minket mindig, amikor kilépünk hitben és alkalmazzuk mindazt, amit tanított nekünk.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Volt olyan tapasztalatod, hogy alkalmaztad az Istentől megtanultakat, és Isten rögtön utána valami új dologra tanított?
• Van valami, amire Isten megtanított már téged, de te még nem ültetted át a gyakorlatba? Ha igen, akkor hajlandó vagy megtenni a következő lépést, hogy tovább tudj növekedni?
• Hogyan erősödött a saját hited attól, hogy láttad, hogy más keresztények a gyakorlatba is átültetik az Istentől tanult igazságokat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.10.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása