Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyetlen hely, ahol reményt találsz

2019. szeptember 12. 03:00 - ReveSz

„Isten, a remény forrása töltsön meg titeket örömmel és békével a benne való hitetek által. Akkor túl fog csordulni bennetek a remény a Szentlélek ereje által” (Róm 15,13 GW fordítás).

marc-olivier-jodoin-tstnu7h4uee-unsplash.jpg

1927-ben egy amerikai tengeralattjáró ütközött a parti őrség egy hajójával Provincetown város (Massachusetts állam) partjainál, és elkezdett süllyedni. A parti őrség és a haditengerészet búvárokat küldött, hogy felmérjék a kárt, és megkezdjék a mentési munkálatokat. Amint a búvárok közel értek a tengeralattjáróhoz, hallották, hogy egy tengerész morzejeleket csapkod a hajótesten. Azt kérdezte: „Van remény?”

Ez az élet egyik alapvető kérdése. Számtalan emberben vetődik fel ez a kérdés megannyi módon: amikor várnak egy orvosi jelentésre a rendelőben; amikor egy pár hosszú hónapokat szán tanácsadásra, és próbálnak eljutni valahova; amikor ügyet intéz valaki az adóhatósággal a csődeljárás miatt, vagy amikor egy család értesül arról, hogy a gyermekük hiányzik. 

Negyven napig képes vagy étel nélkül élni, három napig víz nélkül, és nyolc percig levegő nélkül. De egy másodpercig nem tudsz meglenni remény nélkül. Ez alapvető része az életnek. Amikor a remény elveszik, az élet is elvész.

Az emberek megannyi rossz helyen keresik a reményüket. Keresik a kapcsolataikban, önsegítő könyvekben, vallásokban, vagy akár a saját igazukban.

De csak egyetlen hely van, ahol igaz reményt találhatunk. A Biblia azt mondja, hogy az igaz reményünket Istenhez fordulva találjuk: „Isten, a remény forrása töltsön meg titeket örömmel és békével a benne való hitetek által. Akkor túl fog csordulni bennetek a remény a Szentlélek ereje által” (Róm 15,13 GW fordítás).

Szükséged van erre a fajta reményre. Ez csak is egyedül a Jézus Krisztussal való kapcsolaton keresztül érhető el. Amikor megbízol benne, a Szentlélek elkezd munkálkodni benned, hogy betöltsön az Istentől jövő reménységgel, hiszen ő szeret téged, és a javadért munkálkodik.

Ez az a remény, ami kiemel a reménytelenségből, és erőt ad, hogy fellélegezhess.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor volt a múltadban az, amikor a legnehezebb volt Isten kijelentését felismerned?
  • Ha már Isten követőjévé váltál, a tőle jövő remény hogyan változtatta meg az életedet?
  • Ki az az életedben, aki a kétségbeesés közepén van, és szüksége lenne arra, hogy emlékeztesd, vagy elmondd neki, hogy hol találhat reményt?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.05.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása