Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legsötétebb napokon nézz Isten jóságára

2024. április 14. 03:00 - Erika1832

"Amikor elvesztettem minden reményemet, judea_hegyei.jpggondolataimat ismét az Úr felé fordítottam." (Jónás 2,7 TLB)

Amikor reménytelennek érzed magad, határozd el, hogy arra az egy dologra gondolsz, amiről biztosan tudod, hogy fel fogja emelni a lelkedet: Isten jósága.

Hogyan csinálta ezt Jónás? Ezt mondta: "Amikor elvesztettem minden reményemet, gondolataimat ismét az Úr felé fordítottam" (Jónás 2:7 TLB fordítás).

Ez a válasz a reménytelenségre! Gondolataidat Isten felé fordítod. A jóságára, a nagyságára, a szeretetére, a tisztességére és a kedvességére gondolsz.

Az Újszövetségben a görög szó erre, a metanoia vagy "bűnbánat". A bűnbánat nem csak azt jelenti, hogy abbahagyod a rossz dolgok elkövetését. Azt jelenti, hogy megváltoztatod a gondolkodásodat, és Isten szemszögéből nézed az életet a sajátod helyett.

Corrie ten Boom, a náci haláltáborok egyik túlélője egyszer azt mondta: "Ha a világra nézel, elkeseredsz. Ha magadba nézel, depressziós leszel. Ha Istenre nézel, megnyugszol."

Minden attól függ, hogy mire nézel.

Miközben figyelmedet Isten jóságára fordítod, figyelj az Igéjére is. Az egyik vers, amelyre életem legsötétebb időszakaiban támaszkodtam, a Zsoltárok 27,13 volt, amely így szól: "Tudom, hogy meg fogom érni, és meglátom az Úr jóságát ebben az életben" (GNT).

Ez egy nagyszerű emlékeztető arra, hogy Isten célja az életedben nagyobb, mint bármilyen probléma, amivel most nézel szembe.

Még ha nehéz is, ahelyett, hogy a gondjaidra koncentrálnál, döntsd el, hogy felnézel és "gondolataidat még egyszer az Úrhoz fordítod".

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért nehéz néha Isten jóságára gondolni, amikor gondokkal nézel szembe?
  • A Szentírás mely versei adnak reményt, amikor depressziósnak érzed magad?
  • Hogyan összpontosíthatod a figyelmedet Istenre, amikor legközelebb nehézségekkel nézel szembe?

*Daily Hope by Rick Warren (2024.04.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása