Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Vége a világnak?

2023. július 16. 03:00 - Erika1832


pillanat_1.jpg

"[Isten] minden könnyet letöröl a szemükről. Nem lesz többé halál, gyász, sírás vagy fájdalom, mert a dolgok régi rendje elmúlt." (Jelenések 21,4. NIV fordítás)

Állandó harcban állunk a reménytelenséggel.

Amikor valami rossz történik velünk, ha nagy veszteség ér bennünket, hajlamosak vagyunk azt gondolni, "vége a világnak."

De ez nem így van. Az csak egy adott pillanatra igaz. Életünk során sok pillanatot átélünk, és nem kezelhetünk egy pillanatnyi helyzetet úgy, mintha akkor és ott "vége lenne a világnak".

Akkor lesz valóban vége ennek a világnak, amikor Jézus megjelenik, viszont akkor semmi kétségünk nem lesz majd afelől, hogy ez valóban a vég!

Egy napon Jézus vissza fog jönni a Földre, és rendezni fogja a helyzetet, kiegyenlíti az esélyeket, kifizeti az adósságokat és begyógyítja a sebeket. A Biblia elmondja nekünk, hogy milyen lesz a mennyben, amikor véget ér a lét itt a Földön. A Biblia utolsó könyvének, a Jelenések könyvének utolsó fejezete azt mondja, hogy Isten "minden könnyet letöröl a szemükről. Nem lesz többé halál, gyász, sírás vagy fájdalom, mert a dolgok régi rendje elmúlt." (Jel. 21,4. NIV fordítás).

Nagyon várom már azt a napot. De még nem tartunk ott. Mit tegyünk tehát ebben a rövid, "itt és most" földi életben, ahol sok minden törékeny, értelmetlen, és ami sokszor csak állandó harcnak tűnik? Hogyan élj ebben a mostani földi életben?

Mindenekelőtt, élj békességben! Még akkor is, ha az élet bonyolult és zűrzavaros. Azért lehet békességed, mert tudod, hogy Isten veled van és szeret téged. Ő soha nem fog elfelejteni, és mindig szeretni fog.

Az is fontos, hogy örülj! Még akkor is, ha ezen a bolygón minden az összeomlás felé halad. Tudsz örülni, hiszen tudod, hogy Isten jó és jókat tervezett, és ez felülír minden problémát, amin épp keresztülmész. Az ő céljai nagyobbak, mint a te problémád.

És élj reménységgel! Még akkor is, ha az élet egy harc, sok minden nehéz, és sok a konfliktus. Őrizd meg a reménységed egy tökéletes örökkévalóság eljövetelében, amelyet Isten ígért mindazoknak, akik hisznek Őbenne és az Ő Fiában, Jézusban.

Ennek a világnak még nincs vége – pillanatnyilag. Továbbra is élj békességben, örömben és reménységben, és közben tartsd szem előtt Isten ígéreteit.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Vannak olyan időszakok az életedben, amikor jobban ráirányítod a figyelmedet a mennyországra, mint máskor? Szerinted miért van ez így?
  • Mit üzen a világnak, ha Jézus követőiben az élet küzdelmei közepette is remény, békesség és öröm van?
  • Isten mely ígéretei hordoznak különleges jelentőséget most az életedben? Miért?

Ha eddig még soha nem nyitottad meg az életedet Jézus Krisztusnak, miért ne tennéd meg ezt ma? Nem kell tudnod, mi fog történni holnap, nem kell tudnod, mit hoz a jövő. Csak azt az egyet kell tudnod, hogy ki tartja kezében a jövőt! Amikor kapcsolatod van a Teremtőddel, akkor az ő rendíthetetlen szeretetének és megszeghetetlen ígéreteinek biztonságát élvezheted.

Isten az Ő jóságát Fián, Jézus Krisztuson keresztül bizonyította be. A Biblia azt mondja: "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3,16).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy Ő beteljesíti az örök élettel kapcsolatos ígéretét? Ha igen, mondd el ezt az egyszerű imát: "Drága Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te Fiad. Megvallom, hogy bűnös vagyok, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy Te feltámasztottad Őt az életre. Szeretnék bízni Jézusban mint az én Megváltómban, és követni Őt mint az én Uramat a mai naptól fogva. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem/ Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.09.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása